У Луцьку пропонують 200 тисяч на втілення молодіжної ідеї

0
0
У Луцьку пропонують 200 тисяч на втілення молодіжної ідеї
У Луцьку дадуть 200 тисяч гривень молодим людям від 18 до 35 років на реалізацію ідеї, яка має допомогти перезапустити місцеву демократію у громаді.

Про це йшлося у середу, 5 червня, під час презентації програми розвитку молодіжних інновації для сприяння доброчесності та інклюзивності U-Inn 2.0:RELOAD (Restart Local Democracy) «Перезапуск місцевої демократії» у Луцьку, пише Волинь online.

«У 2017 році відбувся перший пілотний етап програми підтримки молодіжних інновацій для демократії та прав людини. В ньому взяли участь більше 600 молодих людей, 90 команд подали свої ідеї на конкурс і шість команд отримали від 2 до 5 тисяч доларів та менторську підтримку для реалізації інноваційних проектів. Цього року загальний призовий фонд конкурсу — 800 тис. грн.», — зазначила координаторка заходу, експертка Волинського інституту права Зарини Дацик.

Тематика конкурсу – це:

— Інновація для доброчесності (відкритість, прозорість та підзвітність діяльності місцевої влади, громадських організацій чи медіа; подолання конфлікту інтересів; впровадження та моніторинг етичних принципів діяльності місцевої влади, громадських організацій чи медіа, подолання корупції, тощо);

— Інновація для інклюзивності (залучення та доступ всіх громадян/ок до процесів прийняття рішень місцевою владою, громадськими організаціями та медіа; посилення соціального діалогу та порозуміння, видимості та залученості вразливих груп; просування і захист прав і свобод людини, в тому числі свободу слова, совісті, вираження поглядів, рівності, подолання дискримінації, тощо).

— Інновація для Донбасу (розбудова миру, громадська безпека і соціальна згуртованість, участь у місцевому самоврядуванні, демократичні реформи, тощо);

— Інновації для прав людини (просування прав людини; захист прав людини; права людини з фокусом на вразливі групи; соціально-економічні права людини, тощо).

— Інноваційні рішення для U-inn 2.0: RELOAD, окрім технічної, креативної складової, обов’язково мають включати комунікацію з громадянами/ками, їх залучення, взаємодію, з особливою увагою на молодь.

«В рамках конкурсу будуть підтримані проекти, які завдяки інформаційним та креативним технологіям дозволяють вирішити проблеми чи задовольнити потреби, які пов’язані з доброчесністю та інклюзивністю в громадах на рівні місцевої влади, громадських організацій та медіа, запровадити й посилити демократичні інститути та практики», — зазначила керівниця Волинського інституту права Ірина Гайдучик.

Для того, щоб подати проект для участі в конкурсі потрібно бути громадянином/кою України віком від 18 до 35 (станом на 16.05.2019); створити і назвати команду; команда має налічувати не менше 2 учасників/ць; у кожній команді має бути третина представників/ць іншої статі.

Подати проект можна до 1 серпня, зареєструвавши його на сайті у розділі «Подати інновацію».

Довідково:

Організатор заходу – Волинський інститут права. Програма підтримки молодіжних інновацій U-Inn реалізується Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй в Україні у партнерстві з Міністерством молоді та спорту України, Державним агентством з питань електронного урядування України, Freedom House Ukraine, 1991 Incubator, Центром розвитку інновацій, Громадською радою доброчесності за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії в рамках проекту «Громадянське суспільство для посилення демократії та прав людини».
Теги: гроші, ідея
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні