Чому цього року на Волині багато комарів: як захиститися

0
6
Чому цього року на Волині багато комарів: як захиститися
Волиняни цьогоріч скаржаться на велику кількість комарів. Від укусів потерпають доросалі і малі. Чому цього року їх багато і як вберегтися від комах?

Про це йдеться у сюжеті "Сфери ТВ".

Комарі атакують у парках, біля водойм. Не рятує від комах навіть сонце. Кусають навіть у день. Якщо дорослі можуть ще втерпіти свербіж, то найгірше дітям – вони улюблена здобич комах.

Спеціалісти кажуть: зараз найгарячіший сезон для комах, бо в кінці травня – на початку червня відбувається їх виплід, тобто з’являються нові особини.Цього року через погоду цей процес затягнеться до кінця червня.

Є й інші причини, чому цього року їх так багато: не проводиться помісна суцільна дезінфекція, іде неконтрольований виплод комах.

Раніше, міністерство охорони зобов’язувало скроплювати спеціальними засобами людні місця, парки, для того, аби комахи так швидко не розмножувались. Зараз це не обов’язково, відтак такі заходи не проводять. Людям доводиться захищатися самостійно.

Спеціалісти радять вдягати світлий одяг, з довгими руками, користуватися спеціальними засобами.

Детальніше у сюжеті:


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні