Скільки волинських призовників ухиляються від армії

0
4
Скільки волинських призовників ухиляються від армії
Основною проблемою з якою стикаються посадові особи військових комісаріатів – небажання громадян проходити строкову військову службу. Переважна кількість призовників, порушуючи законодавство, не з`являються до військових комісаріатів на комісії. Неявка складає – 7152 чоловіки, це 54% від кількості викликаних.

Про це йшлося на службовій селекторній нараді голови Волинської ОДА, 29 травня.

"Відповідно до планів підготовки Волинського обласного військового комісаріату сплановано провести 30 травня в області «Єдиний стрілецький день» з військовозобов`язаними підрозділів територіальної оборони регіону. Дані заходи проводяться на території всієї держави у визначені терміни метою удосконалення навиків військовозобов`язаними, які перебувають на обліках у військових комісаріатах. Провести стрілецький день запланували на території військової частини А 1008 міста Володимир-Волинський, – зазначив перший заступник військового комісара обласного військового комісаріату Юрій Пуйко.

На зборові заходи буде залучатися організаційне ядро наступних військових частин: А 7059 (30 осіб, формувач – Ратнівський районний військовий комісаріат), А 7060 (39 осіб, формувач – Камінь-Каширський РВК), А 7061 (39 осіб, формувач – Маневицький РВК), А 7063 (39 осіб, формувач Ковельський ОМВК). Загалом буде залучено 156 чоловік. Завдяки взаємодії Волинського ОВК та органів влади буде здійснено доставку військових на територію частини. Загалом до проведення Єдиного стрілецького дня в області готові – проблемних питань немає.

За словами Юрія Пуйка, було проведено низку зборових заходів з організаційними ядрами частин територіальної оборони області. Заходи було проведено з окремим стрілецьким батальйоном обласного військового комісаріату щодо підготовки військовозобов`язаних. Наступний збір на території області буде проходити з 18 по 24 червня 2019 року

Проблемним питанням є забезпечення наповнення команд військовозобов`язаними на червневий збір. На сьогодні забезпечено близько 50% від визначеної кількості військових. Однак, усі відповідальні структури працюють над тим, аби доукомплектувати команди офіцерами запасу.

До слова, за результатами роботи в першому кварталі Волинь має четверте місце серед восьми інших областей, підпорядкованих оперативному командуванню Захід.

Не менш важливим та проблемним є питання весняного призову громадян на строкову військову службу. Про стан справ призову на території області в квітні-червні 2019 року інформував начальник відділу комплектування та призову – заступник військового комісара обласного військового комісаріату Юрій Кучер.

Основною проблемою з якою стикаються посадові особи військових комісаріатів – небажання громадян проходити строкову військову службу. Переважна кількість призовників, порушуючи законодавство, не з`являються до військових комісаріатів на комісії. Неявка складає – 7152 чоловіки, це 54% від кількості викликаних.

Днями область мала відправити 57 призовників, а загалом до плану не вистачає — 152.

На нараді обговорилим шляхи виконання плану Кабміну щодо кількості призовників від Волинської області. Комісаріати, які не забезпечили заплановану кількість призовників, працюватимуть у посиленому режимі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні