У волинському селі запрацює соціальне таксі

0
2
У волинському селі запрацює соціальне таксі
У Зимнівській ОТГ запрацює соціальне таксі.

Про це повідомляють на сайті Зимнівської сільської об’єднаної територіальної громади.

На території Зимнівської об’єднаної територіальної громади проживає 348 осіб з інвалідністю, в тому числі 46 дітей, з них 52 особи з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату.

Категорії осіб з інвалідністю залишаються заручниками домівки і не мають змоги вирішити свої соціальні, медичні, освітні та реабілітаційні потреби.

Розв’язанням цієї проблеми є створення при секторі з питань соціального захисту населення служби з перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю та забезпечення державою спеціально-обладнаним автомобілем для перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату.

Такий автомобіль дозволить людям з особливими потребами відвідувати різноманітні заходи та брати активну участь у житті громади, адже досить часто люди на візках не мають можливості дістатися того чи іншого місця власними зусиллями.

"Надіємось, що змінити цю ситуацію на краще у Зимнівській ОТГ допоможе соціальне таксі, хоча і не задовольнить усіх потреб, проте дасть можливість бути соціалізованими та інтегрованими у суспільство", – повідомляють на сайті Зимнівської сільської об’єднаної територіальної громади.

Відповідно наказу Міністерства соціальної політики України від 23.05.2019 року № 797 «Про забезпечення спеціально обладнаним автомобілем для перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату» служба з перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю утворена при секторі з питань соціального захисту населення Зимнівської сільської ради включена в перелік служб з перевезення, які будуть забезпечені спеціально обладнаними автомобілями у порядку черговості.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні