На Волині град знищив урожай: чи компенсують селянам збитки

0
3
На Волині град знищив урожай: чи компенсують селянам збитки
На території Велицької об’єднаної територіальної громади, що в Ковельському районі, від потужного граду постраждали сотні гектарів поля.

Загалом йдеться про понад 150 господарств, серед них є три великі господарства й одноосібники. Віктор Козак, голова Ковельської райдержадміністрації, голова районної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, зазначив, що загальна сума збитків становить п'ять мільйонів гривень. Про це він розповів у програмі «Тема дня» на UA:Волинь, - пише ІА "Конкурент".

Із його слів, постраждав лише один район, тому сподіватися на допомогу від держави не варто.

«Щоби оголосили надзвичайну ситуацію місцевого рівня, мало б постраждати більше 60 % від території. Оскільки загальна територія – 9,5 тисяч гектарів, а фактично постраждали тільки 325 га, цього зробити теж не можна. Ми будемо звертатися з листами до ОДА і облради. Оскільки відшкодування не може відбутися ні з районного бюджету, ні з бюджету ОТГ. Вирішення проблеми може бути тільки в площині облради. Треба розробити спеціальну програму, передати її на затвердження сесії облради, думаю, депутати ухвалять виважене рішення», – пояснив він.

Зі слів Віктора Козака, поки що не відомо, про яку суму відшкодування йтиметься: 100% кожному господарству чи будуть інші цифри.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні