Фінансова (не)«Свобода»: скільки грошей мали націоналісти волинського осередку в 2018 році

1
-9
Фінансова (не)«Свобода»: скільки грошей мали націоналісти волинського осередку в 2018 році
У волинської «Свободи» бюджет у 2018 році виявився дуже скромним – близько 10 тисяч гривень. А ще «свободівці» приховали свій офіс від Національного агентства запобігання корупції.

Про дослідження фінансів волинських обласних осередків партій йдеться у матеріалі Центру журналістських розслідувань "Сила правди".

"Свобода" провела минулий рік виключно на добровільних внесках. Нагадаємо, на парламентських виборах 2014 року "Свобода" не подолала 5% бар’єр, відтак не отримала державного фінансування.

Попри те, що партія має досить розгалужену мережу представництв в області, у 2018 році "свободівці" мали дуже скромне фінансування – близько 10 тисяч гривень.

Волинська «Свобода» торік отримала 9,5 тисячі гривень пожертв від двох осіб – це повний річний бюджет цього осередку. Протягом року 5,5 тисячі гривень переказала лучанка Олена Карпюк, ще майже 4 тисячі надійшло від підприємця і депутата Горохівської міськради Віктора Магурчака.

Незважаючи на відсутність фінансування, "Свобода" у Волинській області має 25 районних осередків зі статусом юридичної особи і тільки один офіс у Луцьку площею 24,6 квадратного метра, який орендують. І жодного офіційно влаштованого працівника.

Втім, журналісти звертають увагу на те, що у "Свободи" є приміщення, яким партія фактично користується, але не відображає у звітах. Це в самому центрі міста недалеко від ЦУМу.

Втім, голова луцького міського осередку "Свободи" Микола Федік пояснив, що приміщення належить їхньому однопартійцю, який надає його в користування безоплатно, а відтак – і не офіційно. Тому договору оренди не укладали. Приміщення, яке використовують "свободівці" у Луцьку, належить колишньому депутату Луцької міської ради, а нині – депутату Київради Олегу Чернецькому. Втім, експерт з питань фінансування політичних партій Ігор Фещенко пояснює, що навіть якщо партія орендує приміщення на безоплатній основі – його необхідно відображати у звіті.



На оренду іншого офісу "Свобода" витратила 90% свого бюджету. 1200 гривень осередок потратив на організацію конференції, ще майже 1000 – на інші витрати. Закінчила 2018 рік волинська "Свобода" у боргах – 543 гривні.








Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А на які "шиши"живуть безробітні Вітів,Федік,Білан?Працюють на Тягнибока за "дякую?" Хто в це повірить?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні