Причиною загибелі волинянки від удару блискавки міг бути невимкнений мобільний

1
-9
Причиною загибелі волинянки від удару блискавки міг бути невимкнений мобільний
На Волині 28 травня від удару блискавки загинула 35-річна жінка. Причиною загибелі могло бути те, що у неї був невимкнений мобільний телефон.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Трагедія сталася у вівторок, 28 травня, близько 17.00 у селі Мельники Шацького району, за півкілометра від села у полі, де чоловік і дружина випасали корів.
Почалася гроза і блискавка влучила у місце, де стояла жінка. Вона загинула на місці, а чоловіка кинуло додолу. Поки жінці надавали першу допомогу медики та односельчани, блискавка влучила ще й у будинок родини. Вигоріла ціла кімната, трьох дітей, на щастя, вдома не було.

Чоловік підозрює, блискавку притягли мобільні телефони. Коли почало гриміти, то вони їх не вимкнули. Це, ймовірно, і спричинило трагедію.

Фізики кажуть, що увімкнений телефон під час грози - це дуже небезпечно:

«Додаткове створюється електричне поле, іонізується повітря, опір його за законом Ома зменшується – і тоді йде розряд», - пояснив фізик Василь Степанюк.

На землі, в місці, де влучила блискавка, видно яму та вигорілу траву. Удар громовиці був настільки потужний, що на жінці згорів одяг, дірки були навіть на взутті. Медики приїхали за 15 хвилин, але було вже пізно.

«Дуже сильні були опіки по всьому тілу. Це був, напевно, прямий удар блискавки в голову, який пройшов через все її тіло», – каже фельшер Світлана Лукашук.

Поки чоловік разом з медиками намагалися реанімувати жінку, в будинок родини вдарила інша блискавка. Дим побачила бабуся, яка поверталася туди з наймолодшим онуком. Пожежу вдалося загасити до приїзду рятувальників. В одній кімнаті вигоріло практично все: стіни, техніка та дитячі речі. Вціліла лише ікона у кутку, на ній - ні подряпини.

Місцевий священик вважає це дивом. Адже від раптової пожежі могли постраждати діти, яких у родині троє. Поки ремонтуватимуть будинок, то діти 14,13 і 8 років житимуть у бабусі та дідуся.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Давайте допоможемо діткам хто чим може, сиротами росте не бажаю нікому....
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні