--> У Луцьку відбуваються змагання, де борються пожежники із семи країн | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцьку відбуваються змагання, де борються пожежники із семи країн

0
6
У Луцьку відбуваються змагання, де борються пожежники із семи країн
Рятувальники з Болгарії, Литви, Чехії, Казахстану, Молдови, Білорусі та України протягом 2 днів змагатимуться у Луцьку.

Саме обласний центр Волині цьогоріч вперше приймає Міжнародні змагання з пожежно-прикладного спорту пам’яті пожежних героїв-Чорнобиля, які відбуваються 30–31 травня, пише ІА Волинські новини.

Так, до участі в ХХХІІ чемпіонаті зголосилися не тільки збірні команди України, Білорусі, Болгарії, Литви, Чехії, Молдови та Казахстану, а й пожежні-рятувальники з Волинської, Рівненської, Чернігівської областей, Києва, спортсмени Національного університету цивільного захисту України, Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля та Львівського державного університету безпеки життєдіяльності ДСНС України.

Два дні вони визначатимуть найкращих у підйомі по штурмовій драбині у вікно 4-го поверху учбової башти, пожежній естафеті, подоланні 100-метрової смуги з перешкодами та бойовому розгортанню від пожежної мотопомпи.

Усі етапи проходитимуть на стадіоні «Авангард» або на території 25-ї державної пожежно-рятувальної частини.

Відкрили ж змагання за участю почесних запрошених гостей та в присутності усіх спортсменів. Розпочалася ж урочистість із театралізованого прологу «Герої, які врятували світ».

Присутнім нагадали, що саме пожежники першими прибули до місця аварії на Чорнобильській АЕС. Так, намагаючись погасити пожежу на реакторі, загинули 28 із них.

У пам'ять про їхню жертву в небо випустили 28 кульок.

Опісля до учасників змагань, присутніх, серед яких були й ветерани пожежної охорони, цивільного захисту та цивільної оборони, пожежно-прикладного спорту та учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, звернувся перший заступник голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій, генерал-лейтенант Служби цивільного захисту Олег Мельчуцький.

«Ця щорічна спортивна традиція допомагає нам зберігати пам'ять про подвиг справжніх героїв, їхню самопожертву, яка врятувала світ від полум’я Чорнобиля. І мені сьогодні дуже приємно бути присутнім тут і бачити таке широке представництво міжнародних делегацій... Разом із вами ми знаходимо сили вшановувати подвиги минулого», – сказав він і додав, що на змаганнях представлені найсильніші команди, які за підсумками останнього чемпіонату світу посіли призові місця.

Насамкінець слово взяв міністр МНС України 2002–2005 років, президент Федерації пожежно-прикладного спорту України, віце-президент Міжнародної спортивної федерації пожежних та рятувальників Григорій Рева.





Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні