Убивць сина селищного голови спіймали на Волині

0
3
Убивць сина селищного голови спіймали на Волині
Вбивць сина Локачинського селищного голови Артема Іуса днями затримали на Волині. Однак молодики намагаються уникнути покарання, й досі перебувають на волі.

Про це написав у "Фейсбуці" громадський активіст Олександр Барабошко.

Нагадаємо, у ніч на 6 квітня невідомі люди у Києві завдали ножові поранення сину Локачинського селищного голови Богдану Іусу. Відразу після інциденту двадцятирічному Артему провели дві операції, згодом ще три. Через численні ножові поранення він зазнав великої крововтрати. У нього не згорталася кров, тому небайдужі люди збирали йому кошти на дороговартісні препарати. На жаль, не допомогло.

На Артема Іуса напали у Києві в пабі на Шулявці, завдали 17-18 ножових поранень. Два тижні він боровся за життя.

"Я знав про потенційних нападників, але цілеспрямовано не писав, щоб не заважати слідству. Нарешті пішли зрушення. Двох вбивць затримали днями на Волині", – розповів Олександр Барабошко.

Однак далі історія мала не зовсім добре продовження: одного з убивць – відпустили одразу, іншого – також на підставі рішення суду.

Один з них зізнався, що різав Артема, сказав, що наніс 5-6 ударів ножем. Суд переніс обрання запобіжного заходу на ранок, фактично вбивці до цього часу на волі.

За словами Олександра, винні усіляко намагаються уникнути покарання. Хоча нападників було кілька, нині взагалі йде мова про запобіжний захід тільки для однієї людини.

"Справу можуть "зажувати", як це часто буває в українських судах. Тому потрібен розголос і мобілізація", – наголошує громадський активіст.

Засідання суду розпочалося, сьогодні, 30 травня, об 11:00 у Солом’янському районному суді. Суддя Сергій Анатолійович Агафонов.

"Артем навчався в НАУ, був душею компанії і крутим, світлим хлопцем.
Вбивць не можна лишити не покараними", – зазначає активіст.

Відомо також, що вбивці є членами громадських організацій і за них можуть просити.

За словами Олександра Барабошка, активісти справу триматимуть на контролі і не дадуть "зам’яти".

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні