Поляки затримали на українському кордоні найбільшу за останні роки партію бурштину

1
2
Поляки затримали на українському кордоні найбільшу за останні роки партію бурштину
Незаконне ввезення понад 400 кг бурштину із України до Польщі зупинили працівники Національної фіскальної служби у пункті перетину кордону в Ягодин – Дорогуськ. Ринкова вартість бурштину може досягати навіть 8 млн злотих.

Про це повідомляє Монітор.info.

«Це найбільша партія контрабандного бурштину, зупинена на польському кордоні за кілька років», – повідомила в прес-релізі Палата податкової адміністрації у Любліні.

Співробітники митниці в Дорогуську направили на сканування рентгенівським апаратом вантажівку, яка перетинала кордон. Інтерпретація отриманого зображення спонукала правоохоронців провести ретельний обшук транспортного засобу. Як виявилося, це мало сенс», – йдеться у повідомленні служби.

Під час перевірки між мішками із легальними товарами правоохоронці знайшли також мішки із бурштином. У них було виявлено 400,45 кг бурштину, який намагалися ввезти до Польщі без сплати належних податків. Це були камені різного розміру, як необроблені, так і після чорнової обробки. Серед них також досить рідкісні – великі і красиві екземпляри.

Водій транспортного засобу – громадянин України – не визнав своєї вини у спробі контрабанди бурштину. Чоловік стверджував, що нічого не знав про незаконний вантаж.

Провадження у цій справі веде слідчий підрозділ Люблінської податкової служби під керівництвом районної прокуратури у Холмі.

За даними митників, виявлений на кордоні в Дорогуську бурштин є «рекордною одноразовою партією бурштину, затриманою останніми роками польською митницею».

«Для порівняння, протягом усього 2018 р. правоохоронці Митної служби завадили контрабанді загалом 460 кг бурштину», – заявила Малгожата Шпаковська, прес-секретар Палати податкової адміністрації у Любліні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а про півтори тони вже забули ?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні