У Луцьку перевірили, чи знають велосипедисти правила дорожнього руху

3
-6
У Луцьку перевірили, чи знають велосипедисти правила дорожнього руху
У центрі Луцька патрульні з’ясовували, чи знають водії велосипедів та пішоходи з дитячими візочками правила дорожнього руху.

Про це повідомляє власкор інтернет-видання «Волинь24».

Захід відбувся в понеділок, 27 травня, на Театральному майдані, в рамках Всеукраїнської кампанії «100 пунктів безпеки» з протидії ДТП за участю пішоходів.

У центрі Луцька патрульні роздали водіям двоколісних транспортних засобів та пішоходам із дитячими візочками «Комплекти безпеки громадян». Крім цього, лучани охоче взяли участь у вікторині, давши відповіді на питання про правила дорожнього руху.

Зокрема, патрульні запитували у водіїв велосипедів та в батьків, які пересуваються по місту з дитячими візочками, про те, чи є велосипедист учасником дорожнього руху, чи допускається буксирування велосипеда тощо. Учасники вікторини отримали сигнальні стікери безпеки – аксесуари, які використовуються для маркування немоторних, електромоторних транспортних засобів, дитячих візочків та інших засобів користування. Стікери підвищують їх помітність на дорозі для інших учасників дорожнього руху, привертають увагу водіїв та упереджують аварійні ситуації.

Поруч для маленьких лучан організували майстер-клас з виготовлення флікерів, які організатори заходу рекомендують чіпляти на портфелі, сумки, велосипеда та дитячі візочки.

Головна бібліотекарка Волинської обласної бібліотеки для юнацтва Оксана Коба розповіла, що за минулий рік лучани виготовили 1550 флікерів.

«Наш спільний із патрульною поліцією проект вже працює два роки. Він називається «Урок безпеки та виготовлення флікерів». Сьогодні на Театральному майдані разом із дітками ми виготовляється флікери – світловідбивні елементи, які потрібні в темну пору доби для безпеки життя пішоходів та маленьких водіїв велосипедів. Виготовляти флікер нескладно, на це йде близько 15-ти хвилин», – сказала бібліотекарка.
>
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Щодо знання ПДР велосипедистами більш-менш зрозуміло,а ось пішоходам,це вже під запитанням,їм же на права водія не здавати.
Відповісти
Так зрозуміло, що ніхто не знає. Всі по тротуарам їздять. Нічого не знають, тому що не купляють книжку ПДР або не вчаться. Шкода, що їх не штрафують за порушення. М'який закон та коррупція, та недбальство. Не мели дурниці, думай, що пишеш.
Відповісти
Тут треба було поставити запитання,а чи всі водії знають правила руху...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні