В одеській колонії в’язні зчинили бунт. Його придушив спецназ. ФОТО. ВІДЕО

1
-1
В одеській колонії в’язні зчинили бунт. Його придушив спецназ. ФОТО. ВІДЕО
У понеділок, 27 травня, у Південній виправній колонії загального режиму №51, що на Люстдорфській дорозі в Одесі, в’язні зчинили бунт.

Понад сто ув’язнених захопили в заручники трьох працівників закладу, ще трьох медпрацівників і забарикадувалися всередині. Усі решта працівники втекли за територію. Спалахнула пожежа. Згоріли пожежна машина і гараж.

Спецпризначенці визволили заручників, а поліція вгамувала ув’язнених. Жоден із в’язнів із колонії не втік. Постраждало кілька працівників закладу (попередньо кажуть про чотирьох), але ніхто не загинув.

Як написав на своїй сторінці у фейсбуці колишній голова Державної пенітенціарної служби України Сергій Старенький, конфлікт тривав п'ять днів, але не був вирішений. Сьогодні перейшов у гарячу стадію.



Онлайнтрансляцію всього, що відбувається, вело місцеве видання «Думская».

Спочатку повідомляли про масову втечу в’язнів (близько 15 осіб). Проте згодом цю інформацію спростували. Спецназ затримав біля стін закладу «групу підтримки», яку прислав відомий кримінальний авторитет.



Заворушення у Південній виправній колонії №51 визрівали весь останній тиждень, повідомило «Думській» джерело у правоохоронних органах. «Днів п'ять тому там поранили ножем або лезом співробітника, який відповідає за тривалі побачення: нібито він просив за них занадто великі гроші. Після цього побачення скасували. Крім того, скасували спільні прийоми їжі в їдальні. Люди почали протестувати – не тільки через це, а й через погану якість їжі. Тоді начальник одеської кримінально-виконавчої служби Євген Ленівов пообіцяв їм «навчання» спецназу, тобто масове побиття. «Навчання» були призначені на сьогодні, ось ув’язнені й вирішили їх випередити бунтом», – зазначив співрозмовник видання.

Заступник начальника Південного міжрегіонального управління з питань виконання умовних покарань і пробації Міністерства юстиції Наталія Білак заявила, що заворушення розпочалися під час «планового обшуку».

А тюремний священник отець Дмитро (ПЦУ) припустив, що бунт може бути пов’язаний і запланованою забудовою території колоній №14 і 51.

О 14:20 омбудсмен Людмила Денісова повідомила про звільнення заручників і придушення бунту.

«Зараз ситуація під контролем поліції, засуджені розійшлися в локальні сектори. За словами мого представника, порушень прав ув’язнених під час придушення бунту з боку правоохоронців не було, ніхто суттєво не постраждав», – повідомила Денісова.



Видання «Думская» опублікувало відео заворушень і пожежі в колонії.






Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мочітє зеків!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні