На Волині відкрили виставку графічних робіт художниці з Іваничівщини. ФОТО

0
4
На Волині відкрили виставку графічних робіт художниці з Іваничівщини. ФОТО
У Затурцівському меморіальному музеї В'ячеслава Липинського відкрито персональну виставку графічних робіт талановитої художниці з Іваничівського району Валентини Протопоп.

З нею мали можливість ознайомитися учасники шостого фестивалю "Над Королівським Шляхом», - пише директор музею Віталій Кушнір.

Надзвичайно талановита художниця зуміла передати красу рідного краю, використовуючи лише простий олівець та гелеву ручку. Але в пробудженій уяві відвідувачів пейзажі та натюрморти, досконало виконані художницею, безперечно, виграють різнобарвною гамою, дихають таким рідним і звичним ароматом весняно-осіннього різнотрав'я, відлунюють цокотом копит скованою морозом дорозі, гомонять дзюрчанням весняних струмочків, виспівують пташиними голосами, наповнюються звуками щоденних господарських клопотів. І хоча на полотнах невеликого формату майже нема людських постатей, тут прочитується повна гармонія співжиття людини з навколишнім середовищем.

Довідково: Валентина Протопоп народилася 4 січня 1959 року, проживає в селі Древині Іваничівського району. Доля розпорядилася так, що в дитинстві Валентина важко захворіла і хвороба прикувала її до ліжка з 13 років. Валентина вишивала, випалювала на дереві, зараз малює простим олівцем. Бере участь у виставках, її роботи відомі і за межами України.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні