У Луцьку обрали волинську княжну та фей. ФОТО

1
5
У Луцьку обрали волинську княжну та фей. ФОТО
У неділю, 26 травня, об 11-й годині на Театральному майдані в Луцьку стартував історичний фестиваль «Волинська княжна».

Маленькі феї та граційні княжні – вони ж головні суперниці конкурсу – у супроводі відважних лицарів пройшлися луцькою «стометрівкою» та під звуки чарівної скрипки зайшли на територію замку Любарта, інформує власкор інтернет-видання «Волинь24».

Організатори фесту прагнули не просто відтворити атмосферу середньовічної доби, а першочергово презентувати культуру нашого регіону, створити таку артплощину, де б могли спілкуватися обласний центр та об‘єднані територіальні громади.

Учасники презентували народні ремесла, які культивують у їхній громаді. Приміром, у Копачівській ОТГ Рожищенського району живуть та працюють професіонали зі створення цукеркових букетів та виробів із соломи. Оксана Матвійчук та Надія Дика цим займаються близько десяти років.



Поряд – Турійська ОТГ. Її голова Олексій Безсмертний підтримав бажання двох сестер – Злати (9 років) та Аміни (5 років) Болкуневичів – взяти участь у конкурсі «Феї Луцького замку». Малі красуні таки отримали відзнаки, щоправда, у різних номінаціях.



Вишнівська ОТГ Любомльського району відрядила здобувати корону Божену Федончук – Фею гармонії, яка пізніше отримала свою нагороду. А от Ірина Зінчук змагалася за звання «Волинської княжни».



Свою індивідуальність учасниці доказували у чотири етапи: дефіле в історичних костюмах, танцювальна постановка, представлення образу, творчий конкурс. Усі вони на відмінно впоралися із завданням, і на завершення змагання елегантні тіари виблискували серед зачісок фей та княжних.



Поки конкурсантки мірялися красою, на гостей свята чекали різні забавлянки: майстер-класи із ліплення на гончарному крузі та розмальовування медових пряників, соломоплетіння, бодіарт, бісероплетіння і лицарські бої.



Найпопулярнішою була стрільба з лука – підлітки задля можливості відчути себе Робін Гудом терпляче стояли у черзі.



Під кронами старих дерев заховалися гончарі із готовими виробами. Кожен міг за помірну ціну придбати глиняного дзвоника чи співучого свищика для малечі, а вимогливі господині купували екологічно чистий посуд задля здоров‘я своїх родин.



Також організатори подбали і про наймолодших учасників – на фесті діяла локація для розваг діток.



Учні Луцької художньої школи розмістилися у різних куточках замку – вони творили малюнки з натури.



Завітала в замок Любарта і весільна пара. Молодята фотографувалися на фоні древніх стін.



На жаль, гостей на фестивалі було небагато – надто часто в місті відбуваються різні імпрези, тож лучани здебільшого проігнорували захід.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Проігнорували - тому що дізналися про захід читаючи статтю.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні