У Володимирі на території міста зливають рідкі нечистоти. ВІДЕО

0
4
У Володимирі на території міста зливають рідкі нечистоти. ВІДЕО
У Володимирі-Волинському відходи з вигрібних ям зливають у різних місцях на території міста, хоча міська рада стверджує, що лише у приймальний колодязь на території каналізаційної станції.

Про це розповів громадський активіст Тарас Сватко у відеопроєкті «По той бік закону». Відео він розмістив на своїй сторінці у фейсбуці.

Коментуючи матеріал, громадський активіст пише: «Хочу наголосити на тому, що побачене вами на цьому відео відбувається щоденно на території міста. Це лише якась маленька частинка з того, що вдалося відзняти».

Тарас Сватко протягом 2018-2019 років фіксував на камеру, як асенізаційні машини комунальних підприємств «Полігон» і «Водоканал» зливають рідкі побутові відходи із приватного сектору в різних місцях на території міста. Хоча міська рада у відповідь на його запит у листі за підписом начальника УВКГ В.В. Власюка повідомила: «Рідкі відходи вивозяться асенізаційним транспортом і скидаються в приймальний колодязь на території головної каналізаційної станції на вулиці Князя Романа, 1 та в подальшому транспортуються на очисні споруди, де проходять механічну та повну біологічну очистку».

Зафіксувавши на камеру злив нечистот на території комунального підприємства «Полігон», громадський активіст запитав водія асенізаційної машини-цистерни, чому він це зробив.

На що почув відповідь, мовляв, несправна машина, «якщо я її заглушу, вона не заведеться». Хоча випадки зливу нечистот у різних місцях на території міста були й раніше, про що свідчать попередні кадри на відео.



Аби дізнатися, чому комунальники допускають таке порушення, громадський активіст зустрівся з директором комунального підприємства «Полігон» Олександром Козичком (на відео – з 9 хв. 55 сек.).

«Я тобі не дозволяю знімати. Виключи камеру, бо я тебе зараз виключу», – відреагував на несподівану зустріч посадовець.

А далі пояснив, що асенізаційна машина зливає нечистоти не у відведеному місці, коли несправна.

На зауваження Тараса Сватка, що таке порушення відбувається неодноразово, Олександр Козичко почав лаятись.

«Ще раз сказав: я з тобою даже говорити не хочу. Я тобі сказав: виключи камеру».

«Ні, не виключу», – стояв на своєму активіст.

«Виключиш, бо я тебе виключу. З території. Прийшов тут, дєятєль», – виялався чиновник.

«Ну-ну», – відреагував Тарас Сватко.

«Що ти нукаєш тут, щєнок за*баний», – сказав Олександр Козичко і почав виштовхувати автора відео з кабенету.

На зауваження Тараса Сватка, що кабінет – не є власністю директора, посадовець виштовхав активіста за двері.



Громадський активіст направив запит на адресу Державної екологічної інспекції у Волинській області. У ньому Тарас Сватко цікавився, чи були зафіксовані факти скидання рідких побутових відходів працівниками комунальних підприємств на території Володимира протягом 2018-2019 років.

З екоінспекції відповіли: протягом зазначеного періоду заходів державного нагляду (контролю) щодо комунальних підприємств на території Володимира-Волинського не проводили.

Більше – на відео.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні