«Волинь» у меншості зберігає нічию і здобуває право на стикові ігри

0
-10
«Волинь» у меншості зберігає нічию і здобуває право на стикові ігри
В останньому турі чемпіонату України з футболу «Волинь» зіграла внічию (0:0) із командою «Гірник-Спорт». Завдяки поразці «Металіста-1925» від «Авангарда» у Краматорську (0:1) волиняни здобули право на участь у стикових іграх.

Матч за участю «Волині» відбувся в суботу, 25 травня, в Горішніх Плавнях на стадіоні «Юність».

З перших хвилин волиняни закрили «гірників» на їхній половині поля. Футболісти з Горішніх Плавнів тримали оборону.

Уже на 5-й хвилині післяч подачі Кожановим кутового мав забивати на задній стійці Сергій Петько, але захисники господарів завадили йому це зробити.

Далі був штрафний у виконанні Болденкова – вище воріт.

Першу небезпечну контратаку господарі провели на 16-й хвилині. Корольков лівою ногою з-за меж штрафного майданчика бив у лівий нижній кут, але дещо неточно.

Після цього волиняни продовжували атакувати, але реальної загрози воротам «Гірника-Спорт» не створили.

Після 20-ї хвилини господарі притиснули «червоно-білих» до їхніх воріт. На 27-й хвилині небезпечно низом пробивав по воротах Віталія Неділька Юрій Батюшин. М'яч пройшов за метр від стійки.

Тоді знову активізувалися лучани. Але ненадовго.

На 33-й хвилині Корольков небезпечно прострілював на Лиховидька, що був у центрі воротарського майданчика, але той не зумів обробити м’яча, і він дістався Недількові.

Волиняни продовжували атакувати, але до ударів по воротах не доходило – надійно грав у захисті «Гірник-Спорт».

На 42-й хвилині цікаву комбінацію затіяв Кожанов. Обіграв суперника, увійшов у штрафний, зіграв у стінку з Бартуловичем, але вдарив з близької відстані у воротаря.

Далі господарі знову провели каскад атак. Найнебезпечнішим став удар здалеку на 45-й хвилині від Котляра. М’яч легко взяв Неділько.

«Волинь» відповіла кутовим, який закручував у ворота з правого краю нападу Бартулович. Воротар заволодів м’ячем.

Перший тайм закінчився без забитих голів – 0:0.

Паралельно в один і той же час грали ще два конкуренти «Волині» за вихід у плей-оф, щоб поборотися з командами прем'єр-ліги за підвищення у класі. У всіх них до суботи було в активі по 51 очку.

Хоча ЗМІ писали, що «Колос» (Ковалівка) мотивував суперників «Волині» й «Металіста-1925», самі футболісти «Колоса» першими пропустили гол удома від «Оболоні-Бровар» на чолі з амбітним Сергієм Ковальцем. Щоправда, до кінця першого тайму змогли рахунок зрівняти.

Нульова нічия була на табло після першого тайму в матчі «Авангард» – «Металіст-1925».

Уже в другому таймі на 52-й хвилині футболісти «Колоса» у грі з «Оболонню» вийшли вперед – 2:1. Перемога забезпечувала їм участь у стикових іграх.

Тим часом волиняни тривалий час не могли диктувати свою гру «Гірнику». За перші десять хвилин другого тайму «Гірник-Спорт» зумів створити два небезпечні моменти біля воріт «Волині». На щастя, «хрестоносці» відбились.

На 59-й хвилині волиняни залишились у меншості. Пряму червону картку за підніжку перед своїм штрафним отримав Сергій Петько. М’яч після удару зі штрафного Неділько взяв.

Волиняни не знітились і не закрилися в обороні. На 62-й хвилині небезпечно здалеку бив Василь Курко – вище воріт.

У матчі «Авангард» – «Металіст-1925» на 67-й хвилині краматорці вийшли вперед – 1:0.

Тим часом зрівняв рахунок у грі з «Колосом» й «Оболонь-Бровар» – 2:2. На 77-й хвилині «Колос» вийшов уперед – 3:2.

А «Волинь» намагалася робити гострі вилазки в стан суперника, щоб вирвати перемогу. Водночас нашим футболістам доводилося тратити чимало сил, щоб вчасно повертатися в оборону, адже господарі за рахунок швидких пасів прагнули розіграти зайвого.

В останні 10 хвилин волиняни робили відчайдушні спроби вийти вперед, не забуваючи про свої ворота.

На 88-й хвилині волинян врятував від голу Віталій Неділько, перервавши гострий простріл з лівого флангу нападу господарів.

До основного часу матчу арбітр додав 6 хвилин. На 94-й хвилині міг ставити переможну крапку в матчі Дмитро Козьбан, який перед тим вийшов на заміну. Не вдалося. На 95-й Кожанов подавав небезпечний штрафний – повз ворота.

Гра закінчилася внічию – 0:0.

Після цього волинянам довелося чекати, який рахунок буде зафіксовано в матчі «Авангард» – «Металіст-1925». Ці команди вийшли на поле на кілька хвилин пізніше. А коли дізналися, що «Металіст» таки програв, могли не стримувати емоцій.

«Волинь» досягла бажаного – вийшла у раунд плей-оф. Чи гратиме вона в наступному сезоні у прем'єр-лізі, залежить тільки від футболістів з Луцька.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-10

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні