Мешканці Струмівки хочуть перекрити дорогу через завод, який забруднює повітря

2
9
Мешканці Струмівки хочуть перекрити дорогу через завод, який забруднює повітря
Мешканці села Струмівка, що під Луцьком, скаржаться на ТОВ «Технолоігя Базальту», який виробляє мінвату. Викиди формальдегіду забруднюють повітря, через що люди мають проблеми зі здоров’ям.

Про це йшлося 24 травня під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження, – повідомляє ІА "Волинські новини".

На розгляд комісії було винесено питання про забруднення навколишнього середовище ТОВ «Технологія Базальту» за зверненням мешканців.



Голова комісії Андрій Козюра, повідомив, що до комісії надійшло звернення від мешканців вулиць Рівненська та Теремнівська.

Ініціатор акції попросив допомоги, зазначивши, що на початку села Струмівка розпочав роботу завод з вироблення мінвати.

«Завод травить формальдегідами людей. Ми викликали поліцію, щоб нам допомогли. З заводу йде чорний дим, неможливо дихати, однак на це ніхто не реагує. На підприємстві стверджують, що їм дала дозвіл сільська рада. Ми зверталися до голови сільської ради Семенюка, але він сказав, що там «великі люди», і він не може вплинути», – зазначив представник ініціативної групи, додавши, що люди будуть перекривати дорогу, бо їх ніхто не чує.

Інша представниця ініціативної групи зазначила, що підприємство працює незаконно, а через викиди хворіють діти – у них збільшені лімфовузли. До того ж, вода через роботу заводу також не найкращої якості.

За словами людей, суд заборонив заводу працювати, але вони подали апеляцію, який «вони виграли всіма правдами й неправдами».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Перевірили б ще діяльність ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "АСТОРІЯ-ПЛАСТ", яке розміщене в Підгайцях, де у повній відсутності санітарно-гігієнічних норм виготовляються вироби із пласмаси. Але, де там, бо власник - депутат Луцької районної ради
Відповісти
Ну і набуя такі керовніки (типу юрки семенюка), яким «по цимбалах» життя і здоров‘я людей. Голосували за хабарника - от і результат. Про всілякі там санітарні зони висловлюватись не потрібно - село розвивається, люди - будуються, тому підприємство переносьте де-інде з житлової зони. Або - вендетта
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні