--> Турчинов йде з посади секретаря РНБО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Турчинов йде з посади секретаря РНБО

1
0
Турчинов йде з посади секретаря РНБО
Олександр Турчинов подав у відставку з посади секретаря Ради національної безпеки та оборони України.

Про це повідомила прес-служба РНБО, – передає Радіо Свобода.

«У зв’язку із припиненням повноважень президента України, який призначав мене на посаду, прошу розглянути питання щодо припинення відповідно до законодавства моїх повноважень як секретаря Ради національної безпеки та оборони України. Враховуючи продовження збройної агресії Російської Федерації проти України, готовий безпосередньо на військовій службі у будь-якому військовому підрозділі або військовому формуванні та надалі захищати нашу країну», – заявив Турчинов.

Він працює на посаді секретаря РНБО від січня 2015 року.

Рада національної безпеки і оборони України відповідно до Конституції України є координаційним органом з питань національної безпеки і оборони при президентові України.

Серед функцій РНБО – внесення пропозицій президентові України щодо реалізації засад внутрішньої і зовнішньої політики у сфері національної безпеки і оборони; координація та контроль за діяльністю органів виконавчої влади у сфері національної безпеки і оборони у мирний час та в умовах воєнного або надзвичайного стану та при виникненні кризових ситуацій.

До слова, міністр закордонних справ України Павло Клімкін також подав у відставку.

“Щойно я написав заяву про відставку. В понеділок, в день інаугурації, направлю її до Верховної Ради і до нового президента. Я вважаю, що так правильно. Правильно, по-людськи, правильно з точки зору нормальної політичної культури, оскільки нам вона потрібна”, – сказав Клімкін.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
- не добити, це дати шанс добивати НАРОД!(
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні