Сім’я головного лісівника України планує видобувати пісок на Волині

1
0
Сім’я головного лісівника України планує видобувати пісок на Волині
Сім’я заступника голови Держлісагентства України Володимира Бондаря хоче розробляти піщаний кар’єр на території Волині.

Повідомлення про наміри розмістили в офіційному реєстрі з оцінки впливу на довкілля ще у лютому 2019-го. Далі, згідно процедури, був час на зауваження і пропозиції від громадськості до обсягу звіту з ОВД. Проте їх не надійшло. Нині ТОВ «Рентленд груп» готує сам звіт. Після його оприлюднення лишиться отримати «добро» від Мінприроди. Про це пише Громадське. Волинь.

Кар’єр розроблятимуть на території Туропинського родовища у Турійському районі на площі понад 100 гектарів.

Піску тут вистачить приблизно на 25 років, – йдеться у повідомленні.

Цікаво, що спецдозвіл на користування надрами з метою геологічного вивчення пісків в якості будівельної сировини на зазначених ділянках Туропинського родовища №1,2,3,4,5 і 6 видавався 71-річній Любові Шум з села Головне Любомльського району, а документи на проведення оцінки впливу на довкілля на ці ж ділянки подало ТОВ «Рентленд груп».

Це хоч і не суперечить законодавству, але викликає сумнів, так би мовити, економічна доцільність досліджувати поклади піску там, де його вже готується добувати зовсім інша структура.

До слова, станом на 1-ше травня 2019 року «Рентленд груп» не отримувало жодних дозволів на розробку чи вивчення надр в Державній службі геології та надр України.

А от за номером телефону підприємиці Любові Шум, який зазначений як контактний в Єдиному реєстрі юридичних і фізичних осіб-підприємців, відповідає зовсім інша особа, яка стверджує, що не знає ні про пані Любу, ні про її піщаний бізнес.

ТОВ «Рентленд груп» «з’явилося на світ» за 19 днів до того, як подали документи в Мінекології для оцінки впливу на довкілля майбутнього піщаного кар’єру, а саме – 20 грудня 2018 року.

За даними аналітичної системи «YouControl», співзасновниками і кінцевими бенефіціарами компанії є ТОВ «Про Фамілія» (співвласники Світлана Бондар та Ольга Погребенник – відповідно дружина і донька заступника голови Держлісагентства України Володимира Бондаря), та мешканець Любомля Сахарук Валентин Пилипович, який володіє контрольним пакетом акцій.

Валентин Сахарук одночасно є керівником ТОВ «Волинь-надра», пов’язаного з колегою Володимира Бондаря з Волиньради депутатом від Радикальної партії Олега Ляшка Вячеславом Богданом. Підприємство заснувала матір обранця громади Оксана Богдан.

Нагадаємо, «Сила правди» раніше писала про спільний аграрний бізнес Богданів і Бондарів. У 2018 році їхнє підприємство «Волинська ягідка» висадило лохину на десятках гектарів землі у Шацькому районі, а згодом отримало рекордну на Волині державну дотацію на підтримку ягідництва.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А коли закінчиться пісок там буде "марсіянська западина",і це зробить той хто нібито має дбати про екологію.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні