--> У селі на Волині відкрили пам’ятник воїнам УПА | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У селі на Волині відкрили пам’ятник воїнам УПА

0
-5
У селі на Волині відкрили пам’ятник воїнам УПА
На території кладовища села Замшани Забродівської ОТГ відкрили відкриття пам’ятник воїнам УПА, які полягли за Україну в 1943-1951 роках.

Захід відбувся у День пам’яті та примирення, 8 травня. Про це повідомляє Відділ внутрішньої, інформаційної політики та організаційної роботи апарату РДА.

Участь у заході взяли голова районної державної адміністрації Андрій Харлампович, перший заступник голови Євген Савлук, представники органів місцевого самоврядування, громадськості, депутати місцевих рад, молодь, духовенство та місцеві жителі.

Пам’ятник встановили на місці перезахоронення останків вояків УПА, мешканцям сіл Замшани та Вужиськ, які постраждали від репресій радянської влади у 1939 - 1951 роках. На пам'ятному знакові викарбувані імена більше трьох десятків вояків сотні Пилипа Сороки («Соловейка»), що загинули біля села Дошне Ратнівського району.

Поминальну панахиду за полеглими провів Ратнівський декан і настоятель храму Святого пророка Іллі Православної церкви України отець Роман. Пам’ять загиблих упівців вшанували покладанням квітів.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні