На Ратнівщині відкрили меморіальну дошку загиблому Герою

0
-4
На Ратнівщині відкрили меморіальну дошку загиблому Герою
8 травня у ЗОШ І-ІІІ ступенів с. Мшанця Ратнівського району відбувся мітинг-реквієм з нагоди відкриття та освячення меморіальної дошки загиблому Ярославу Смолінському.

Загиблий герой був випускником Мшанецької школи. Загинув під час бойових дій в зоні АТО, захищаючи цілісність і недоторканність нашої держави, - повідомляє відділ внутрішньої, інформаційної політики та організаційної роботи апарату РДА.

На подвір’ї школи вишикувались учні і вчителі, жителі села, однокласники Ярослава. На захід завітали голова райдержадміністрації Ігор Яворський, начальник відділу освіти Зборівської РДА Олена Поплінська, сільський голова Андрій Дядьо, отець Андрій - військовий капелан, батьки та військові побратими Героя.

Відкриття розпочалось із виконання Державного Гімну України. Всечесні отці Василій та Андрій освятили меморіальну дошку Смолінському Ярославу Васильовичу.

Довідково. Народився Ярослав 4 жовтня 1994 року у селі Дітківці. У 2001році був зарахований у ЗОШ І ст. с. Дітківці, згодом продовжив навчання у ЗОШ І- ІІІ ст. с. Мшанця. У 2012 році став студентом ПТУ №10 за спеціальністю столяр. Після закінчення навчання працював у фірмі «Юнікс», що спеціалізується на обслуговуванні вогнегасників.

29 червня 2016 року призваний на строкову службу у військову частину 3002 Другої Галицької бригади Національної Гвардії України. Нагороджений медаллю «За участь в антитерористичній операції». Загинув 8 травня 2017 року. Страшна й безжальна звістка за лічені хвилини облетіла весь Зборівський район.

Під час своїх виступів представники влади низько схиляли голови перед загиблим. Вибачались перед рідними, дякували за хороброго сина, який мужньо захищав цілісність та незалежність нашої держави.

Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам'ять Ярослава Смолінського, і всіх тих, хто загинув за нашу Україну, а також поклали квіти до меморіальної дошки й запалили лампади.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні