--> Волиняни можуть дізнатися пенсійний стаж через інтернет | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волиняни можуть дізнатися пенсійний стаж через інтернет

0
0
Волиняни можуть дізнатися пенсійний стаж через інтернет
У Пенсійному фонді на Волині презентували нові сервіси веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України.

Про це стало відомо під час конференції в головному управлінні Фонду в області у вівторок, 7 травня, інформують на сайті установи.

Як зазначив начальник головного управління Петро Філіпчук, одним з основних своїх завдань Пенсійний фонд ставить максимально спростити процедуру одержання послуг і, як частину цього напрямку, можливість одержати послугу дистанційно, за допомогою сучасних Е-сервісів. Реєстрація на веб-порталі електронних послуг здійснюється з використанням електронного цифрового підпису, або за логіном і паролем.

Електронний цифровий підпис дає можливість застрахованій особі увійти до персонального кабінету, в якому можна дізнатися про свій "зароблений" страховий стаж (загальний та у розрізі кожного року), інформацію про щомісячні відрахування роботодавцем єдиного соціального внеску.

Також дистанційно (без особистого відвідування установ Пенсійного фонду) можна отримати різні довідки: витяг з Реєстру застрахованих осіб, довідку про розмір пенсії, індивідуальні відомості про застраховану особу — довідка ОК-5). Достовірність таких довідок буде підтверджена QR-кодом та спеціальним багатозначним номером під ним.

Користувач веб-порталу може налаштувати безкоштовний сервіс СМС-інформування, який дозволить щомісячно безкоштовно отримувати короткі повідомлення. Для застрахованих осіб це буде інформація про зарахування/незарахування єдиного соціального внеску підприємством, про "зароблений" страховий стаж. Пенсіонери довідаються про результати розгляду звернення за призначенням, перерахунком, поновленням пенсії, а також про необхідність відвідати управління Фонду для підтвердження особистих даних.

На веб-порталі працює кабінет страхувальника, через який можна перевірити інформацію про подання звітності, бачити повну інформацію стосовно сплати підприємством та фізичними особами-підприємцями єдиного соціального внеску, в тому числі щодо заборгованості з цього виду платежу до Фонду. Також через кабінет страхувальника можна отримати інформацію для розрахунку суми виплати за час тимчасової непрацездатності (лікарняні).
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні