Фінансова «Солідарність»: скільки потратили і заробили партійні функціонери Волині

0
5
Фінансова «Солідарність»: скільки потратили і заробили партійні функціонери Волині
Волинська територіальна організація Блоку Петра Порошенка «Солідарність» у 2018 році отримала на свою діяльність майже 2,6 мільйона гривень. Понад 2,5 мільйона із них – кошти платників податків із державного бюджету.

Про це повідомляє видання "Громадське.Волинь".

Окрім коштів платників податків партосередок залучив 46,5 тисячі гривень добровільних внесків. Також БПП на Волині отримав 21,4 тисячі гривень інших видів доходів від господарської діяльності.

У минулому році "Солідарність" мала виборчий фонд, який на 13 416 гривень поповнила директорка школи села Павловичі Локачинського району Оксана Нерода, яка торік балотувалася на посаду голови Війницької об’єднаної громади в Локачинському районі. Також 2 100 гривень у виборчий фонд партії пожертвувала фізична особа-підприємець Мазуркевич.

Найбільше добровільних внесків на рахунок партії у 2018 році сплатили:
Петро Чайка, депутат Ківерцівської міської ради – 8 630 гривень;
Олександр Тарасюк, віднедавна колишній керівник секретаріату Волинської «Солідарності», який тут же до жовтня отримував зарплату, – 6 440 гривень;
Іван Мирка, керівник секретаріату Волинської «Солідарності» – 4 820 гривень;
Богдан Данилюк, член партії із села Оконськ Маневицького району – 2 871 гривню;
Тетяна Каліш, працівниця обласного осередку партії з Луцька – 1 540 гривень.

Із власного майна в партосередку вказана лише газета «Солідарність. Волинь».

Понад 1,7 мільйона гривень фінансової підтримки з боку державного бюджету у волинської "Солідарності" пішло на зарплату. Судячи із фінзвіту, торік в партосередку працювало 28 співробітників. Такої кількості офіційно працевлаштованих осіб не має жодна інша партія на Волині.

Зарплати в «Солідарності» торік були досить різноманітні: від 3,5 тисячі до 11,5 тисячі гривень в керівника осередку Івана Мирки і 12 тисяч гривень у згаданого колишнього керівника секретаріату Олександра Тарасюка та нового керівника секретаріату Богдана Самойленка. Останній, до речі, донедавна був виконавчим директором волинського відділення Асоціації міст України, а також очолює благодійний фонд «Західний вітер».

Керівник осередку «Солідарності» Іван Мирка через кілька місяців після звільнення з роботи в облдержадміністрації і призначення керівником партосередку почав користуватися новим автомобілем «Mazda CX-5». Недешевий кросовер у грудні минулого року придбала його матір.

На оренду 17 офісних приміщень партосередок торік витратив понад 398 тисяч гривень.

Майже половина цих коштів пішла на оренду офісів у Луцьку. Найбільший свій офіс в обласному центрі на вулиці Рівненській, 42, де, власне, і розміщується партійний осередок, орендували в «Автоскладального заводу №1» ПАТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс». За 239 квадратних метрів партосередок заплатив компанії протягом року майже 118 тисяч гривень – по 41 гривні за квадратний метр.

Більш ніж учетверо дорожче обійшлася оренда офісу на проспекті Волі, 29, де розміщується Луцький міський партосередок. Вартість квадрату за місяць тут коштувала майже 182 гривні, а протягом року за нього заплатили 72 тисячі гривень.

Решта офісів – у райцентрах. Тим часом партія не має районних осередків із статусом юридичних осіб.

351 тисячу гривень «Солідарність» витратила на сплату податків і зборів, ще 21,4 тисячі – на соціальну допомогу, 20,6 тисячі гривень – на матеріальні витрати і оплату послуг.

Бюджет на рекламу у волинської «Солідарності» виявився мізерним: 6,2 тисячі гривень за друк партійної газети «Солідарність» та 15,1 тисячі за публікації у двох районних газетах, та й то з виборчого фонду кандидатів від БПП.

Ще 50 тисяч гривень пішло на міжнародну діяльність, тобто відшкодування витрат на відрядження.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні