Через «Устилуг» намагались незаконно ввезти товар, задіюючи до схеми малолітніх дітей

0
3
Через «Устилуг» намагались незаконно ввезти товар, задіюючи до схеми малолітніх дітей
Через пункт пропуску «Устилуг» за незаконною схемою намагалися ввезти майже 6 тонн моторної олії. До продуманої схеми порушники залучили малолітніх дітей.

Нагадаємо, 7 травня волинські ЗМІ писали про те, що в Устилузі митники не пускають автомобілі з однотипним товаром. Про це журналістам повідомили мешканці волинського прикордоння.

8 травня, у прес-службі Волинської митниці ДФС роз’яснили ситуацію з цього приводу.

6 травня через пункт пропуску «Устилуг» майже одночасно до України в’їхало 19 мікроавтобусів, які перевозили більше сотні пасажирів, в тому числі 6 дітей.

На кожного з них підряд і майже під копірку на польській гуртівні були виписані чеки на товар «моторна олія», по 47 л на кожного, в тому числі на дітей. Усі паливно-мастильні матеріали – 5450 л, майже 6 тонн – були залиті в одинакові для усіх 5 літрові каністри.

За сукупністю ознак комерційної партії, усім було відмовлено у пропуску цього товару на територію України і запропоновано повернутись у Польщу для належного митного оформлення товару. Саме на цьому етапі люди почали масово скаржитись журналістам на буцімто перепони, які митники ставлять на шляху їхнього «чесного заробітку».

Волинська митниця вкотре роз’яснює, що ліміт у 50 кг і 500 Євро (або 50 кг і 50 Євро для тих, хто перетинає кордон частіше 1 разу на 72 години) для неоподаткованого ввезення імпорту громадянином, що в’їжджає в Україну через автомобільний пункт пропуску, стосується його особистих потре.

"Подрібнення комерційної партії товару з цинічним використанням дітей, людей похилого віку і соціальних проблем волинських родин - це явище, що є великою загрозою економічним інтересам України.

На ньому спритні ділки, ухиляючись від сплати митних платежів у великих розмірах, наживають шалені статки. А мізерні гроші, які вони пропонують соціально незахищеним жителям волинських сіл, потім виливаються проблемами передусім для самих громадян – із штрафами, кримінальними справами і зіпсованими нервами", – йдеться у повідомленні.

Про шкоду від таких «несуттєвих», однак протиправних «заробітків» свідчить такий факт: після митного оформлення цієї одної і зовсім невеличкої для обсягів Волинської митниці партії товару до державного бюджету України надійшло понад 50 тис грн митних платежів.

Громадяни повернулися з пункту пропуску «Устилуг» додому. Волинська митниця ДФС висловила сподівання, що більше вони не найматимуться на таку «роботу» і не залучатимуть до протиправних дій своїх неповнолітніх дітей.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні