У луцькій багатоповерхівці обірвався ліфт з людиною: поліція відкрила кримінал

0
-1
У луцькій багатоповерхівці обірвався ліфт з людиною: поліція відкрила кримінал
У Луцьку поліція розслідує обставини падіння ліфту на виробництві, внаслідок чого травмувалась працівниця.

Про це повідомляє прес-служба поліції Волині.

Нагадаємо, внаслідок падіння ліфта в будинку на вулиці Індустріальній 21-річна дівчина отримала перелом шийки стегна. Інцидент трапився у п’ятницю, 3 травня. Як пізніше стало відомо, це офісно-виробниче приміщення однієї з місцевих фірм.

До слова, ліфт, який обірвався, не перебуває на обслуговуванні «Волиньліфта». Підприємство не встановлювало жодної конструкції за вказаною адресою. Це дозволяє припустити, що ліфт там облаштували самовільно.

Слідчі Луцького відділу поліції за цим фактом відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 271 Кримінального кодексу України. Йдеться про порушення вимог законодавства про охорону праці, що заподіяло шкоду здоров’я потерпілої.

Як зазначають у поліції, повідомлення про цю подію надійшло на лінію служби «102» в п’ятницю близько 15 години. На місце події одразу ж виїхала слідчо-оперативна група Луцького відділу поліції.

Правоохоронці, попередньо, встановили, що внаслідок падіння платформи промислового ліфта постраждала 22-річна працівниця підприємства. Її госпіталізували.

За фактом порушення вимог законодавства про охорону праці слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 271 Кримінального кодексу України. Санкція статті – штраф від 1,7 тис. грн. до 3,4 тис. грн., або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на той самий строк. Проводиться досудове розслідування в ході якого будуть встановленні всі обставини цієї події.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні