Екологи стверджують, що риба у Ковелі гине через низький рівень кисню у воді

0
-4
Екологи стверджують, що риба у Ковелі гине через низький рівень кисню у воді
Оприлюднили офіційні результати причин загибелі риби у Ковельському водосховищі.

Про це пише "Ковельpost".

Нагадаємо, біля Ковеля в річці Турія масово вимирає риба. За попередньою інформацією, це, ймовірно, сталося після зарибнення водойми.

Минулого тижня у Ковельському водосховищі було виявлено загиблу рибу. Її разом із відібраними зразками води направили у Ковельську міжрайонну державну лабораторію Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів для проведення відповідних досліджень.

За результатами фізико-хімічного дослідження води вміст розчиненого кисню в ній менше встановленої норми, вміст нітратів - в межах допустимої.

При бактеріологічному дослідженні в зразках загиблої риби (коропа дзеркального та карася) збудників аеромонозу не виявлено. При гельмінтологічному дослідженні у рибі було виявлено личинки філометроїдозу, зокрема в карася личинки гельмінта віком 7-10 днів знайдено в слизі хвостового плавника (наявність гельмінтів не може бути фактором загибелі риби).

Тему загибелі риби у водосховищі активно почали обговорювати в соціальних мережах. Дехто безпосередньо пов'язує це з проведеним навесні зарибленням.

"Хочемо ще раз поінформувати, що роботи із вселення водних біоресурсів в Ковельське водосховище проводились виключно згідно вимог чинного Порядку штучного розведення (відтворення), вирощування водних біоресурсів та їх використання, за наявності ветеринарного свідоцтва про відсутність небезпечних захворювань у господарствах, з яких здійснюється перевезення об'єктів відтворення, та в присутності представника органу рибоохорони старшого державного інспектора відділу охорони водних біоресурсів “Рибоохоронний патруль” Андрія Неридька", - повідомляють у відділі з питань цивільного захисту та екологічної безпеки.

Ймовірними причинами загибелі окремих екземплярів риби коропа дзеркального, окуня, карася, плітки (звертаємо увагу, що навесні були вселені лише короп та карась сріблястий) можуть бути природні фактори: низький рівень розчиненого кисню в воді, перепади температури, неналежна природна кормова база та зміна середовища для вселених видів риб.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні