--> Назвали найбільш суворих суддів Волині для нетверезих водіїв | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Назвали найбільш суворих суддів Волині для нетверезих водіїв

0
-8
Назвали найбільш суворих суддів Волині для нетверезих водіїв
Минулого, 2018 року, волинські суди розглянули майже 2300 постанов про кермування в нетверезому стані. Оштрафували або позбавили водійських прав трохи більше півтори тисячі порушників. Загалом, це близько 67%.

Відповідну статистику підготували журналісти Громадської організації "Центр журналістських розслідувань "Сила правди".

Протягом 2018-го найбільше справ про нетверезе водіння розглянули судді Степан Чишій (Любомльський районний суд) – 107, Борис Гамула (Камінь-Каширський районний суд) – 84 справи, Іван Сіліч (Рожищенський районний суд) – 80, Олександр Костюкевич (Ківерцівський районний суд) – 77 та Наталія Гладіч з Любешівського районного суду – 70 справ.

При цьому, йдеться у дослідженні, судді Ярослав Артиш, Андрій Олексюк з Луцького міськрайонного та Олег Павлусь з Любомльського районного суду в усіх випадках застосовували штрафи і позбавлення водійських прав.

Втім, журналісти склали рейтинг і волинських суддів які, навпаки більш лояльній до водіїв-порушників.

Очолює рейтинг голова Шацького районного суду Наталія Сушик. Торік вона розглянула лише три справи за статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення і не покарала за законом жодного з водіїв.

Судді з Нововолинська Микола Ушаков і Юнна Лизун у 2018-ому розглянули по 18 справ, і покарали по одному порушнику.

У дослідженні також нагадується, що Микола Ушаков закрив через пропущені строки притягнення до відповідальності справу начальника відділу ДП «Волиньвугілля» Олександра Божка. Який не тільки керував своїм «Тoyota Land Cruiser» будучи «під градусом», а й вчинив ДТП, в якому постраждала людина.

В Андрія Василюка з цього ж суду – третє місце в рейтингу. За рік він розглянув 49 постанов про "п’яне" водіння, а до відповідальності притягнув лише 11 водіїв.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні