Екс-депутат Луцькради презентував свій дебютний роман. ФОТО

0
-1
Екс-депутат Луцькради презентував свій дебютний роман. ФОТО
Відомий адвокат та юрист, екс-депутат місцевої ради Андрій Осіпов презентував у Луцьку свій дебютний роман «З особливою жорстокістю».

Зустріч з читачами відбулася у вівторок, 30 квітня, у книгарні «Є», повідомляють організатори

В рамках дофестивальної частини ІІ Міжнародного літературного фестивалю «Фронтера» до Луцька приїхав автор першого в Україні юридичного роману «З особливою жорстокістю» Андрій Осіпов. Модерував презентацію журналіст Андрій Лучик, який, до слова, допомагав працювати над книгою.

«В мене доволі яскрава адвокатська діяльність, а вона накладає певний відбиток на людину, деформує її. Така діяльність перетворює на циніка. Я збагнув, що адвокати напаковані цікавими життєвими історіями і їм є що сказати суспільству, тому не потрібно відмовчуватися», – зауважив письменник на початку зустрічі. «Я хотів розповісти історію та позбутися її… Для мене це була і арт-терапія», – додав Андрій Осіпов.

Зрозуміло, що цікавило присутніх й те, чи були прототипи в героїв, адже дія роману відбувається у містечку Любартове. Автор запевнив, що усі персонажі – вигадані, хоча їх риси таки можуть нагадувати когось з його колег та близьких.

Як розповів письменник, книгу він більше вважає соціальним романом, адже тут піднімається чимало важливих тем. Одна з ключових – це взаємовідносини батьків та дітей.

Головний герой книги – адвокат Никонор Скрипник. Він береться захищати малолітнього злочинця, який з особливою жорстокістю вбив свого однолітка. Проте правозахисник, попри зізнання хлопця, не вірить до кінця у його вину та намагається знайти мотив.

Зрозуміло, що в романі чимало юридичних тонкощів, тож про правозахисну систему говорили й під час презентації. Зокрема, Андрій Осіпов переконаний, що захист, як і покарання мають бути справедливими. Саме тому злочинці заслуговують на адвоката, який має боротися до останнього. «Краще виправдати десять злочинців, ніж засудити одного невинного», – каже він.

Ще одна важлива тема – це повернення суду присяжних. За словами Андрія Осіпова правосуддя повинне бути в руках громади, адже тільки тоді воно буде чесним. Тож адвокат закликав своїх колег, які були присутні в залі, об’єднатися та разом відстоювати цю ланку судової системи в Україні.

Чимало питань лунало й з залу, зокрема про продовження роману та його екранізацію. За словами автора, він мріє про те, аби побачити своїх героїв на екрані, однак сам продюсувати фільм не буде, проте відкритий до пропозицій. А наступну книгу вже розпочав писати й планує завершити під час відпустки.

Не обійшлося й без політики, адже у Луцьку Андрія Осіпова знають, як чи ненайактивнішого депутата 2010-2015 років. Однак він зазначив, що не бачить себе, ані в місцевій раді, а не у парламенті. За словами чоловіка йому було б цікаво попрацювати в уряді, й йому здається, що зараз він має досвід та знання для цього. Та поки таких пропозицій немає.

Насамкінець зустрічі присутні мали нагоду отримати автограф від автора та поспілкуватися в неофіційній обстановці.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні