--> Дикі кабани розкопали давній скарб біля села | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Дикі кабани розкопали давній скарб біля села

1
2
Дикі кабани розкопали давній скарб біля села
Дикі кабани розрили скарб біля села в Словаччині.

Монети знайшли біля словацького села Лікавка у Жилінському краї. Скарб побачила сімейна пара під час прогулянки і викликала археологів, - повідомляє gazeta.ua.

Фахівці провели розкопки і знайшли рештки глиняного глечика, пару золотих і 1867 срібних монет. Їм по 500-600 років.

"Це відкриття унікальне. Нам випала нагода задокументувати скарб безпосередньо на місцевості. Він не зазнав жодного втручання зі сторони. Хіба що від диких кабанів. За роки своєї роботи ніколи не бачив нічого подібного, і це, безумовно, найкрасивіша знахідка за цей час", — сказав керівник дослідження Мартін Фурман.

Скарб містив значну суму для того часу. Денний заробіток працівника тоді становив від 6 до 10 срібних монет. Золоті монети простолюдин міг жодного разу не тримати у руках. Власник помістив свій скарб у мішок, поклав його до глечика, а потім закопав у лісі.

На думку істориків, скарб закопали на початку XVI ст. Тоді на землях Угорського королівства розгорнулася боротьба за владу. Фурман вважає, що бажання людини терміново закопати цінності могло бути пов'язано зі спаленням Лікавського замку 1527-го.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Побільше б новин такого характеру. Це дійсно цікавоо
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні