У Луцьку хор обласної філармонії заспівав гімн Європейського Союзу. ВІДЕО

0
-4
У Луцьку хор обласної філармонії заспівав гімн Європейського Союзу. ВІДЕО
Державний академічний Волинський народний хор обласної філармонії заспівав у Луцьку відому «Оду до радості» – гімн Європейського Союзу.

Композиції залунали просто неба в Луцьку 1 травня, - повідомляє ІА Волинські новини.

Так, спочатку артисти Волинського народного хору виконали «Оду до радості» при вході в центральний парк імені Лесі Українки, а через півгодини – навпроти Театрального майдану біля універмагу.

Виступи приурочили до 15-ї річниці вступу Польщі до Європейського Союзу, яку поляки відзначають цього року саме 1 травня.

Захід пройшов з ініціативи Генерального консульства Республіки Польща в Луцьку.

Довідка:

Польща та дев’ять інших країн – Кіпр, Чехія, Естонія, Литва, Латвія, Мальта, Словаччина, Словенія й Угорщина – офіційно приєдналися до Європейського Союзу 1 травня 2004 року.

«Ода до радості» – Гімн Європейського Союзу. Текст є частиною вірша Фрідріха Шіллера «До радості», написаного 1785 року. Майже через три десятиліття Людвіг ван Бетховен написав музику до твору, яка стала частиною його Дев’ятої симфонії.




Теги: хор
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні