Ще одна церковна громада на Маневиччині перейшла до ПЦУ

3
6
Ще одна церковна громада на Маневиччині перейшла до ПЦУ
Мешканці села Четвертня Маневицького району проголосували за перехід до Православної Церкви України.

Голосування відбулося у вівторок, 30 квітня, у стінах місцевого будинку культури, - передає Перший.

Місцевий Свято-Преображенський храм має давню понад 400-літню історію. Колись Четвертня була містечком, і тут діяв навіть монастир. Однак сільська церква належала до Української православної церкви Московського патріархату.

З отриманням томосу громада села вирішила перейти до ПЦУ. До речі, у сусідніх селах відповідні переходи вже відбулися раніше: у селах Годомичі та Боровичі.

29 квітня прихильники Московського патріархату організувати збори у сільській церкві. Після служби тамтешній священик о. Серафим оголосив про початок зборів і попросив людей визначитися. Його підтримав благочинний о. Петро, який прибув на службу. Виступаючи, священнослужителі згадували, що з цього села вийшло у світ аж восьмеро священиків. Люди кажуть про особливу благодать у Четвертні.

Однак з-поміж присутніх того дня у храмі фактично не було людей, які проти Московського патріарахату. Хоча це питання давно у селі є конфліктним, прихильники незалежної від Москви церкви на збори в храм не прийшли. Віряни провели голосування: за УПЦ МП – 128 людей. Крім того, ще 42 людини подали письмові заяви про свій вибір на користь УПЦ МП.

Наступного дня, 30 квітня, громада Четвертні провела збори у Будинку культури. Там 257 селян проголосували за перехід в ПЦУ і подали 150 письмових заяв. Таким чином дві третіх села хоче бачити свій храм під покровом Православної церкви України.

Місцеві активісти після голосування рушили до хати священика, о. Серафима, щоб попросити його бути разом із більшістю громади і й собі перейти в ПЦУ. Але того не було вдома.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ро. Гу. . . лi
Відповісти
Мп мінусує.
Відповісти
ІУДИ З пцу
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні