Парафіяни УПЦ МП в Жидичині за тиждень до Великодня збудували храм. ФОТО

2
-5
Парафіяни УПЦ МП в Жидичині за тиждень до Великодня збудували храм. ФОТО
Церковна громада УПЦ МП села Жидичин самотужки збудувала храм, після того як більшість громади села проголосувала за перехід до Української Православної Церкви.

Про це повідомив голова прес-служби Волинської єпархії УПЦ Олег Точинський.

За його словами повертати храм не було ні наміру, ні бажання. Попри те, якось потрібно було жити далі.

Олег Точинський розповідає, що спочатку громада УПЦ села Жидичин почала молитись у будинку священика, який, до слова, тепер у них теж хочуть відібрати. Однак, незважаючи на тиск, який чинився на парафіян, вони зберігали свою віру. Виникла потреба щось робити зі збільшенням простору. І зробили.

За тиждень до Великодня священик разом з вірянами збудували храм "своїми руками".

"Святу Пасху віруючі УПЦ села Жидичин зустрічали у майже типовій церковці. Люди, попри те, що в їхніх населених пунктах стоять величезні типові храми, йдуть молитись у будинки, гаражі, намети та інші пристосовані для цього приміщення. Чому так? Вочевидь тому, що для них "змінити Церкву", це не так само, як сходити в магазин. А ще тому, що вони не знають, чому можуть навчитись у тих, хто місяць-два тому різали замки на дверях в храм, били людей та плювали в обличчя своїм же односельцям", – додав Олег Точинський.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Що значить зберігали свою віру, а хіба віра не Християнська в обидвох церквах.
Відповісти
"Різали замки на дверях в храм, били людей та плювали в обличчя своїм же односельцям", – каже Олег Точинський? Та ну! Справді?!
Агов, шановні! Може, хтось забув? То я нагадаю! То священик УПЦ МП із Жидичина стріляв по людях із мисливської зброї! Чи в усіх пам'ять така коротка і цю справу уже забули й зам'яли???
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні