--> Незрячий японець-мореплавець на яхті перетнув Тихий океан | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Незрячий японець-мореплавець на яхті перетнув Тихий океан

0
-1
Незрячий японець-мореплавець на яхті перетнув Тихий океан
Сліпий японський мореплавець Міцухіро Івамото став першою незрячою людиною, яка самостійно на човні перепливла Тихий океан.

Ця подорож тривала без перерв, чоловік провів у морі майже два місяці та подолав 14 тисяч кілометрів на своїй яхті, - пише ВВС Україна.

"Я не здався, і моя мрія здійснилася. Я найщасливіша людина на Землі", - сказав Міцухіро Івамото.

Міцухіро Івамото стартував з Сан-Дієго 24 лютого. Його супроводжував помічник і провідник Даг Сміт. Як пише Japan Times, Івамото керував вітрильником, а Сміт виконував роль штурмана, інформуючи його про навколишнє оточення.

12-метрова яхта Dream Weaver прибула в кінцевий пункт - в порт Івакі (префектура Фукусіма) - в суботу, 20 квітня.

Для 52-річного Івамото це була друга спроба перетнути Тихий океан. У 2013 році Івамото стартував з префектури Фукусіма, маючи намір доплисти до Сан-Дієго, де він живе вже кілька років. Однак він не зміг доплисти до кінцевого пункту - на п'ятий день подорожі через зіткнення з китом його судно перекинулося і затонуло. Івамото і його помічника, який перебував з ним на яхті, врятували.

Як українці нелегалів в "Тазіку" через Ла-Манш возили
Змагання людини з твариною: Майкл Фелпс проплив наввипередки з акулою
Після невдалої спроби перетнути океан мореплавець працював над тим, щоб подолати страхи, викликані травматичним досвідом 2013 року. Зокрема, Івамото брав участь в змаганнях з тріатлону, на одному з етапів якого потрібно було подолати дистанцію у відкритому морі.

"Ми зважилися на цю подорож не лише заради реалізації своєї мрії, але і для того, щоб показати, що все можливо, коли люди об'єднуються", - говорить Міцухіро Івамото.

Міцухіро Івамото народився на півдні Японії, в префектурі Кумамото. Він втратив зір у 16 років.

Гроші, які Івамото і Сміт зібрали під час цієї акції, передадуть благодійному фонду, який фінансує розробки, спрямовані на запобігання хвороб, що призводять до сліпоти.
Теги: океан
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні