Сміттєвий колапс: Луцьк може повторити долю Львова

1
5
Сміттєвий колапс: Луцьк може повторити долю Львова
У Луцьку може виникнути дуже серйозна проблема зі сміттям, адже полігон твердих побутових відходів у селі Брище фактично вже переповнений і експлуатується з порушенням вимог законодавства в сфері охорони навколишнього природного середовища.

Про це повідомляє начальник Державної екологічної інспекції у Волинській області Олександр Ткачук.

"Починаючи з 2016 року, інспекція неодноразово наголошувала про необхідність вирішення питання будівництва нової черги полігону та рекультивації старого. Приписи про усунення порушень природоохоронного законодавства в частині поводження з відходами Луцькій міській раді видавали у 2016 році, повторно – у 2017 році. Однак порушення не були усунуті", – йдеться на саті Держекоінспекції у Волинській області.

У зв’язку з цим інспекція виставила претензії Луцькій міській раді на загальну суму понад 4 мільйони гривень для відшкодування збитків, завданих державі.

Олександр Ткачук розповів, що у 2018 році на виконання вимог припису інспекції міською радою було розроблено та затверджено «Схему санітарного очищення Луцька» та «Програму поводження з твердими побутовими відходами».

Згідно з цією програмою, міська рада мала виготовити проектну документацію на будівництво нового полігону та здійснити будівництво нової черги полігону у 2019 році, однак на сьогодні – ні проекту, ні початку робіт немає.

"Я був дуже радий і думав, що міська рада спрацює так, що у 2018 році буде документація, а у 2019 – новий полігон, і проблема відпаде. На жаль, вона не відпала. В мене складається таке враження, що вони не бачать проблеми», – підкреслив Олександр Ткачук.

Головний екологічний інспектор Волині зазначив, особливо вражає той факт, що Луцька міська рада грубо порушує норми екологічного законодавства. Крім того, ігнорується рішення обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо необхідності будівництва полігону.

Олександр Ткачук висловив обурення, що члени комісії Луцької міської ради з екологічних питань не виїжджали на полігон, аби подивитися, яка там ситуація. Він припустив, що, можливо, міська рада не дає інформації депутатам про приписи і ту ситуацію, яка складається.

Олександр Ткачук підсумував, що невирішення проблеми поводження з відходами може повторити ситуацію Львова, оскільки Луцьк стоїть перед загрозою екологічної катастрофи.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Укропи докерувалися. Зате у нас лавочки є
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні