Суд визнав націоналізацію ПриватБанку незаконною

2
4
Суд визнав націоналізацію ПриватБанку незаконною
Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Ігоря Коломойського щодо націоналізації ПриватБанку.

У НБУ та Мінфіні вже заявили, що готують апеляцію на це рішення, - пише ВВС Україна.

"Рішення суду не набрало законної сили та буде оскаржене Національним банком. Ми продовжимо доводити законність дій та прийнятих рішень регулятора в апеляційній інстанції", - заявили у Нацбанку.

Там також висловили занепокоєння щодо фінансової стабільності в країні у зв'язку з рішенням суду.

"Породжена судовими рішеннями правова невизначеність підриває фінансову стабільність", - сказав представник юридичного департаменту НБУ Віктор Григорчук.

Наприкінці березня Окружний адмінсуд завершив розгляд справи за позовом пана Коломойського про незаконність націоналізації ПриватБанку, і сторони перешли до дебатів. Вони велися в закритому режимі. В такому ж режимі суд розглядав цю справу від літа 2017 року.

Водночас у вересні 2018 року той самий суд Києва під час розгляду позову від одного з клієнтів ПриватБанку підтвердив правомірність ухваленого Національним банком рішення про віднесення ПриватБанку до категорії неплатоспроможних.

18 квітня суд оприлюднив заяву, у якій зазначив, що НБУ, Мінфін та Фонд гарантування вкладів фізичних осіб не змогли надати суду передбачених законом підстав для віднесення ПриватБанку у 2016 році до категорії неплатоспроможних.

А саме це і стало свого часу приводом для початку процедури його націоналізації.

Суд вважає, що таким чином, державні установи порушили визначені законом процедури націоналізації банку.

Суд визнав націоналізацію "безпідставною та такою, що здійснена з численними порушеннями чинного на той момент законодавства, наслідком чого стало неправомірне втручання держави у право акціонерів банку".

У суді також нагадали, що апеляція на рішення буде можлива протягом 30 днів з моменту. коли сторони отримають повний текст судового рішення, яке ще не готове.

За словами судді-спікера Богдана Саніна, повний текст рішення опублікований не буде, оскільки містить банківську таємницю.

Він відзначив, що суд задовільнив усі позовні вимоги Ігоря Коломойського у цій справі.
Теги: банк, гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А "кинути під поїзд" тисячі вкладників це законно?Це фінансова махінація в дуууже великих розмірах,за це судити треба і надовго посадити.Чому Коломойський не за гратами?!
Відповісти
бачив-бачив горящого шоколадного хряка не на колінах а на одному коліні повернутого дупою до людей на стадіоні.... таке це недорпезидентське порошеняче ганебне пенсії крадуче порошенко-позорище української держави!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні