У селі на Волині оновили дошки у школі

0
2
У селі на Волині оновили дошки у школі
У школі села Шклинь Горохівського району замінили 11 дошок у класах та встановили проекційний екран.

Про це повідомляє прес-служба Волинського «УКРОПу».

На святковій презентації результатів співпраці, яка відбулася 18 квітня, побував радник голови обласної ради, очільник Волинського осередку «УКРОПу» В’ячеслав Рубльов.

За словами директорки школи Майї Долонської, дошки, які були в класах, давно потребували заміни. Тож, порадившись із батьками та заручившись підтримкою сільського голови, в освітньому закладі вирішили таки замінити старе приладдя. Проект втілили за сприяння Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» та спільної роботи сільської ради і батьківського колективу.

«Зараз у нас дошки, які вчителі активно використовують під час уроків – вони прикріплюють на магніти різні демонстраційні матеріали, використовують кольорові маркери та крейду. Ми щиро вдячні за те, що змогли втілити цей проект», – каже очільниця освітнього закладу.

«Це дуже хороші дошки, – каже вчителька Ольга Вінчук. – Старі були незручні, щоб прикріпити на них демонстраційні матеріали, потрібен був час, діти нарікали на те, що не все видно. Тепер працювати стало зручно, швидше, і учням цікаво».

Проекційний екран, який теж придбали в рамках проекту, встановили в класі інформатики. За словами педагогів, це дозволяє вчителю показувати необхідні під час уроку програми для дітей.

«Такі проекти втілюються завдяки спільній роботі, і те, що ви згуртувалися і змогли втілити проект, найбільше тішить засновника Фонду «Тільки разом» Ігоря Палицю. Адже назва для фонду вибрана не випадково – проекти втілюються разом з місцевою владою, з фондом, з колективом і місцевими мешканцями. Наша головна мета – модернізація усіх шкіл за допомогою фонду, обласного та районних бюджетів, щоб школи не закривалися, а були осередками культури в селах та містах», – наголосив В’ячеслав Рубльов.



Та в закладі ще є над чим працювати – тут протікає дах. Майя Долонська розповідає: в минулому році у школі замінили тільки частину даху, то проситимуть ще кошти із обласного бюджету на заміну іншої частини покриття.

«Дуже потрібно замінити дах над їдальнею та котельнею і над переходом між корпусами школи», – каже директорка.

В’ячеслав Рубльов переконаний, що такі масштабні роботи будуть втілювати за співфінансування з обласного та районного бюджетів.

До слова, це вже другий проект, який втілили у Шклинській школі спільно з Фондом «Тільки разом». Спершу тут встановили дитячий майданчик на подвір’ї освітнього закладу, який зараз використовують не тільки для розваг, але й для проведення уроків. Також у школі за кошти обласного бюджету замінили вікна та частково відремонтували дах.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні