Замість хати – надгробок: Як в Берестечківському інтернаті «хазяйнують» з майном підопічних. РОЗСЛІДУВАННЯ, ВІДЕО

0
8
Замість хати – надгробок: Як в Берестечківському інтернаті «хазяйнують» з майном підопічних. РОЗСЛІДУВАННЯ, ВІДЕО
У стінах українських інтернатів сьогодні живуть тисячі одиноких людей, які мають проблеми з психічним здоров’ям… Нині їм більше немає, куди податися. Але кожен із них мав колись власну домівку…

Яка доля нерухомості, що колись належала цим недієздатним? Інформація – за сімома замками. І, здавалось би, якщо якась хата-друга просто зникне… чи буде кому скаржитись?.. Не кожен із таких людей навіть розуміє, що мав цінну нерухомість.


У Берестечківському психоневрологічному інтернаті проживає пенсіонерка Галина Тищенко. Кілька років тому за рішенням суду вона стала офіційною власницею будинку у Луцьку, де колись проживала з батьками. До суду подала опікунка пані Галини, директорка інтернату Світлана Приходько. І щойно опікунка оформила документи на право власності, як будинок і шість соток біля нього... продала. За 45 тисяч гривень.

Українські закони дозволяють опікунам продавати майно недієздатних. Проте лише за умови, що ті мають іншу нерухомість. «Та для чого воно їм?» - коментує Світлана Приходько. І радіє з того, що за гроші «з хати» вдалося купити підопічній... пам'ятник.

Про цю та інші «дивні» історії, пов'язані з нерухомістю недієздатних, дивіться у журналістському розслідуванні «Таємниці інтернатівських могил».



Матеріал підготовлений та опублікований у рамках конкурсу антикорупційних грантів, оголошеного ГО «Інститут розвитку регіональної преси» за підтримки Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні (EU Anti-Corruption Initiative)
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні