В Ізраїлі школярі знайшли давню золоту монету

0
-9
В Ізраїлі школярі знайшли давню золоту монету
В Ізраїлі школярі знайшли золоту монету.

Монету віком 1600 років знайшли четверо старшокласників з селища Іфат під час тренування в Ізреельській долині, - повідомляє gazeta.ua.

Монета виявилась солідом, викарбуваним у Константинополі в період правління імператора Феодосія II.

Золоті соліди такого зразка випускалися в обіг з 420 по 423 рік н. е. Як пояснила доктор Габі Біховскі, експерт Управління старовини з питань нумізматики, солід такого зразка виявлений на території Ізраїлю вперше.

На лицьовій стороні монети викарбувано зображення імператора, обрамлене його титулом. На зворотному боці зобразили крилату фігуру жінки з хрестом в руці. Цю фігуру називають "Вікторією" - перемогою.

Феодосій II був прихильником християнства та переслідував послідовників інших релігій. За його наказом були зруйновані античні святині в Олімпії та спалені праці філософів-неоплатоників.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні