Волинянин виготовляє шедеври із яєчної шкаралупи. ВІДЕО

0
6
Волинянин виготовляє шедеври із яєчної шкаралупи. ВІДЕО
Інкрустовані камінням Сваровскі, бурштином та цінними металами. Волинський майстер Анатолій Бойко робить шедеври із яєчної шкаралупи.

Дві сотні вирізьблених та інкрустованих яєць нині прикрашають колекцію митця із Володимира-Волинського. Його вироби порівнюють з роботами ювеліра Фаберже, пише "Суспільне Волині".

Анатолій Бойко розповів, що займається різьбою на яєчній шкаралупі більше 10 років.

"У всіх релігіях, яка б релігія не була — кругом яйце, сфера символізує початок зародження, життя. Рік за роком я їх розвивав, вдосконалював. Зараз вже дійшов до техніки, що яйце в яйці — шва не видно", – розповідає майстер.

Анатолій Бойко каже, що він єдиний із майстрів в Україні, хто оздоблює яєчну шкаралупу металом та освоїв техніку витягування яєчної шкаралупи. Для роботи майстер обирає яйця, що мають ідеально рівну поверхню. Потім, розповідає, висушує їх протягом 2-3 місяців.

В майстерні пан Анатолій проводить навіть майстер-класи для молоді.

За увесь час Анатолій Бойко створив більше 3-х сотень яєць Фаберже. Каже, точну кількість назвати не може. Нині його роботи прикрашають колекції поціновувачів мистецтва в різниїх країнах світу.

Колекція волинського майстра внесена до Книги рекордів України як найбільша, створена із яєчної шкаралупи. Зупинятися на досягнутому, розповідає Анатолій Бойко, він не збирається й буде дивувати новими шедеврами.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні