--> П’ять тисяч на руки: у волинське селище привезли 720 тисяч для виборців | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

П’ять тисяч на руки: у волинське селище привезли 720 тисяч для виборців

0
17
П’ять тисяч на руки: у волинське селище привезли 720 тисяч для виборців
У Ківерцівському районі виборцям роздавали по декілька тисяч гривень. Правоохоронці вилучили у «волонтера» 720 тисяч гривень та списки тих, хто отримав кошти.

Події відбувалися у середу, 10 квітня, близько 15:00 у селищі Олика Ківерцівського району.

У коментарі інтернет-виданню «Волинь24» депутат Волиньради Олександр Омельчук розповів, що в приміщенні Олицької селищної ради колишній юрист Київської міської державної адміністрації Владислав Шустер роздавав людям гроші. Про це він дізнався від небайдужих людей, які особисто йому повідомили про події в соціальній мережі.

«Дізнавшись про це, ми вислали на цей об’єкт людей, які зафіксували всі події на камери. Там займалися роздачею коштів агітаторам: є підписи цих людей, які стояли в черзі. Хтось отримував по п’ять тисяч гривень, хтось по чотири», – сказав Омельчук.

За його словами, люди, які прийшли за грішми, стверджували, що отримують зароблені за роботу у виборчий період кошти. Натомість депутат Олександр Омельчук запевняє, що йдеться ні про що інше, як про підкуп виборця, адже члени ДВК, згідно із законом, отримують зароблені гроші від держави, а не готівкою на руки.

«І за кошти членам ДВК потрібно сплачувати податки, а за ці не було сплачено. За це повинна бути кримінальна відповідальність. Тим паче, там було дуже багато людей, і на відео було видно, що люди кладуть гроші в кишені, підписуються у відомостях про те, що взяли певні суми. Тобто ідентифікація цього є», – розповів депутат.

У нього є підозра, що співучасницею цієї «мережі» є селищна голова Олицької селищної ради Олена Кашевська.

«Тут виникає питання, чи вони орендували цей зал, чи заключали договір. Бо є інформація, що вони разом із головою селища Оленою Кашевською це все організовували. Тобто є підозра, що вона співучасник цієї сітки, втім поки інформація не підтверджена», – зазначив Олександр Омельчук.

Голова Олицької селищної ради Олена Кашевська прокоментувати події відмовилася, натомість сказала:

«В Олицькій селищній раді нікого не зловили. Я на цю тему не хочу навіть розмовляти. По селищній раді я нічого коментувати не буду, бо там нікого не було. Я там не була присутня, тому нічого казати не буду. І не плутайте будинок культури із селищною радою».

Зазначимо, що будинок культури, бібліотека та Олицька селищна рада – це одне приміщення.

Депутат Олександр Омельчук розповів, що на місці працювала ківерцівська слідчо-оперативна група, поліція Волинської області та представники обласної прокуратури.

«Правоохоронці переписали всі купюри, вилучили списки людей, які отримали та не встигли отримати гроші. Там дуже великий перелік сіл, з яких приїжджали люди, бо в черзі були не тільки жителі Олики, але й навколишніх сіл. Це дуже велика мережа була накрита», – запевнив депутат.

Так, працівники поліції вилучили кошти в сумі 720 тисяч гривень, документи з підписами агітаторів та членів ДВК.

У прес-службі поліції Волинської області інформацію про події в Олицькій селищній раді підтвердили, однак коментувати поки відмовилися.

Очільник БПП «Солідарність» у Волинській області Іван Мирка у коментарі інтернет-виданню «Волинь24» сказав, що особу, яка роздавала кошти, він не знає, тобто Владислав Шустер не є офіційним представником БПП «Солідарність».

«Я принципово не коментую те, чого не знаю. І я не знаю взагалі, хто ця людина, про яку згадується», – прокоментував Мирка.

Зазначимо, що зі сторінки Владислава Шустера у Фейсбуці видно, що чоловік є прихильником БПП «Солідарність». До декількох його фотографій прикріплено слоган кампанії Петра Порошенка – «Думай».



У четвер, 11 квітня, на офіційній сторінці Національної поліції у Фейсбуці з'явилася інформація про те, що правоохоронці розслідують факти ймовірного підкупу виборців на Волині. Інформація про підкуп до поліції надійшла у середу, 10 квітня. За фактами відкрито кілька кримінальних проваджень.



Анастасія КАЧИНА
Фото та відео – ІА «Волинські новини».





Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
17

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні