Схеми не пройдуть: власників «євроблях» митники попереджають про штрафи

0
1
Схеми не пройдуть: власників «євроблях» митники попереджають про штрафи
Власники "євроблях", які не скористалися пільгою, наразі ще мають час на легалізацію транспортних засобів. Адже з 25 травня порушниками вже займатимуться правоохоронці.

Про це йдеться в сюжеті "Сфери.ТВ".

Митний пост "Луцьк" є бюджетоформуючим для Волинської митниці. З 25 листопада до 22 лютого тривав так званий пільговий період оформлення "євроблях". І за цей термін фахівці митного посту "Луцьк" оформили понад 19 тисяч транспортних засобів. А загалом на усіх постах Волинська митниця здійснила оформлення понад 33 тисячі "євроблях".

"Митний пост був посилений 10 працівниками, які прибули з відома Державної фіскальної служби з Донецької та Луганської митниць, тому нам було трохи легше працювати. На одного митного інспектора тоді припадало до 25-ти митних декларацій в день", – розповіла Інна Нінічук, начальник митного посту "Луцьк".

Окрім так званих "євроблях", митний пост "Луцьк»" не припиняв оформляти і найбільших платників податків.

Ті власники "євроблях", які не скористалися пільгою, наразі ще мають час на легалізацію транспортних засобів. Адже з 25 травня порушниками вже займатимуться правоохоронці.

За словами в.о. заступника начальника Волинської митниці Тетяни Кравець, надалі за "євробляхами" стежитиме дорожня служба і порушникам "світять" величезні штрафи, якщо транспортний засіб був ввезений з порушеннями терміну.

Від ще одного небезпечного моменту застрерігають митники: ті автомобілі, які були ввезені громадянами за, образно кажучи, хитромудрою схемою, до прикладу, на деталі чи для інших цілей, і не оформлялися належним чином, – «висять» у базі даних. Тож, зрештою, рано чи пізно за це таки власникам доведеться відповідати.

"Можете стикнутися із ситуацією, якщо ви залишили цю "євробляху", не вивезли її і не випустили у вільний обіг, то ви будете перетинати кордон і будете мати проблеми з тим, що на вас рахується цей автомобіль і це є факт фіксації порушення митних правил", – пояснила Тетяна Кравець.

Ще один неприємний сюрприз для "євробляхерів": в законодавстві щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України відбулися суттєві зміни. Народні обранці своїм голосуванням підтримали законопроект щодо посилення контролю над переміщенням та використанням автомобілів, зареєстрованих в інших державах. А, власне, зросли штрафні санкції. Після набрання чинності закону, з 24 квітня, штраф за перевищення строку від 10-ти до 20-ти діб становитиме 8 500 грн, від 20-ти до 30-ти діб – 85 тисяч гривень. Ну а тим, хто перейде позначку 30-ти діб і більше, доведеться сплатити 170 тисяч гривень або ж віддати під конфіскацію транспортний засіб. Тож, вочевидь, так званим "євробляхерам" або ж тим, хто заради кількох сотень гривень дозволив на власне ім’я ввезти закордонне авто, є над чим задуматися.




Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні