На Волині майже 300 сімей втратили субсидію через борги за комуналку

1
0
На Волині майже 300 сімей втратили субсидію через борги за комуналку
У Володимир-Волиньському районі через прострочену заборгованість перед підприємством 296 домогосподарствам припинили надання субсидій.

Про це повідомив 9-го квітня на апаратній нараді при міському голові начальник управління соціального захисту населення Олександр Смикалюк, пише Буг.

За його словами, якщо сума простроченої заборгованості становить більше 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (наразі це 340 гривень) і термін прострочення буде понад один місяць, — то житлова субсидія не призначатиметься.

“Діє 329 постанова КМУ, якою були внесені зміни до порядку надання житлових субсидій. Там передбачено, що коли одеружвач житлової субсидії має заборгованість з одного виду комунальних послуг понад 20 прожиткових мінімумів, а це 340 грн, то підприємство-надавач послуг зобов’язане повідомити орган соціального захисту про таких боржників. Перша ластівка прилетіла позавчора. Нам підприємство теплових мереж надало список, в якому 296 споживачів, які невчасно сплатили комунальні послуги”, – розповів Олександр Смикалюк.

Чи є можливість повернути субсидію? На це запитання Олександр Смикалюк відповідає, що «абонент завжди може сплатити свій борг, звернутися до нас і субсидія буде відновлена».

Також він розповів, що після того як люди почали отримувати монетизовані субсидії живими грошима, заборгованість по місту за комунальні послуги зросла на 30%. У травні уряд має визначитися, яка модель надання субсидій ефективніша і краще працює.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
З такими захмарними тарифами вже і субсидії не допомагають!І коли вони "нажруться"?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні