Земля, нерухомість, авто і коштовності: чим багаті лісівники Волині

2
-1
Земля, нерухомість, авто і коштовності: чим багаті лісівники Волині
Публічність і прозорість – важливі досягнення української демократії. Вже декілька років поспіль громадяни мають можливість бачити все майно і доходи практично кожного українського чиновника. Боротьба з корупцією і незаконним збагаченням – це саме те, на що сьогодні відчувається істотний запит з боку українського суспільства.

Редакція інтернет-видання «Волинь24» вирішила проаналізувати декларації волинських посадовців та скласти своєрідний ТОП за кількома критеріями. Серію публікацій розпочинаємо з лісівників.

Лісова галузь – одна з найбільш розвинених у Волинській області і дає роботу тисячам сімей. Водночас вона вважається однією з найбільш корумпованих галузей економіки.


ВОЛОДИМИР БОНДАР – ПОЦІНОВУВАЧ ПРЕКРАСНОГО

З усіх лісівників Волині лише виконувач обов'язків голови Держлісагентства України Володимир Бондар задекларував предмети розкоші: два дорогоцінні годинники. Також його декларація привертає увагу бізнесами дружини, яка має свої частки у чотирьох підприємствах. Втім, дружини-бізнеследі є й у інших лісівників, а от дорогих годинників нема. Тому номінацію «Поціновувач прекрасного» віддаємо у нашому ТОПі Володимиру Бондарю.




ОЛЕКСАНДР КВАТИРКО – «БУДІВЕЛЬНИК»

А ось декларація головного лісівника Волині свідчить про «довгобуд» – чиновник не поспішає вводити власне житло у експлуатацію. Та й на машину ще не заробив. Тому перемагає у номінації «Будівельник».




ДМИТРО ВОЙТЮК – «БАНКІР»

Директор Турійського лісгоспу має чималі заощадження на банківських рахунках у євро та гривнях. Дехто з його колег чесно зароблене зберігає вдома готівкою. Дмитро Войтюк довіряє банкам, тому перемагає у номінації «Банкір».



ОЛЕКСАНДР ГРИЦАЙ – «АВТОМОБІЛІСТ»

Найбільший домашній автопарк серед лісівників Волині має Олександр Грицай. Чотири авто на двох із дружиною.




ВОЛОДИМИР ДАНИЛЮК – «ДРУЖИНА НА МІЛЬЙОН»

Дружина директора ДП «Ковельський лісгосп» успішно займається бізнесом і задекларувала понад 800 тисяч гривень доходу. Навіть більше, ніж жінка начальника управління. Тому в номінації «Дружина на мільйон» перемагає Володимир Данилюк.





В’ЯЧЕСЛАВ ДЕЙНЕКА – «МІСТЕР «СКРОМНІСТЬ»

Нема землі, бізнесів і активів у банках, маленька зарплата і «Нива» – це все, що є в декларації головного лісівника Горохівщини. Це поки що найбільш скромний очільник лісгоспу.



ВІТАЛІЙ КАРАЩУК – «ЗЕМЛЕВЛАСНИК»

Справжній «збирач земель» – директор Ківерцівського лісгоспу. Віталій Каращук задекларував три ділянки загальною площею понад 70 гектарів.




ВІТАЛІЙ КОТЕЛЕНЕЦЬ – «КВАРТИРАНТ»

Директор Любешівського лісомисливського господарства у нашому ТОПі по праву завойовує титул «квартиранта». Адже не володіє жодним нерухомим майном, живе чи то в батьковому будинку, чи то в хаті дружини.




МИКОЛА МЕЛЬНИК – «СІМЕЙНИЙ ПІДРЯД»

Скромна декларація і в директора ДП «Ратнівське лісомисливське господарство», на якому за цивільно-правовим договором також працює і його дружина. Заробила вона небагато немало – 16 тисяч гривень, які Микола Мельник чесно вписав у свою декларацію.




ВОЛОДИМИР РАДІОН – «СКАРБНИЧКА»

Номінація спеціально для директора Маневицького лісгоспу. Не тільки тому, що зберігає готівкою 140 тисяч гривень, а й тому, що не забув задекларувати 85 гривень доходу від банківської послуги «Скарбничка».




АНДРІЙ САМОЛЮК – «ОДИНАК»

З декларації одразу видно: директор Шацького учбово-досвідного лісового господарства – чоловік самостійний. Жодного майна на родичах, все власне. До речі, проживає з дружиною та двома синами.



ВОЛОДИМИР ТУРЕВИЧ – «СІРІ ДОХОДИ»

Ніби й дрібничка, але в очі кидається відразу. Володимир Туревич задекларував 7394 гривні доходу дружини, але не вказав джерела походження. Втім, бувають випадки, що й не за такі суми судять. Між іншим, дружина Володимира Туревича отримує соціальну допомогу, задекларувала 11 тисяч гривень заробітної плати за рік, але в той же час будує будинок з гаражем. Цікаво, за рахунок чого?




ВОЛОДИМИР ФІЛЮК ТА АНАТОЛІЙ ЯРМОЛЮК – «ГОДУВАЛЬНИКИ»

Якщо в одних жінки – мільйонери, то у Володимира Філюка навпаки – дружина не задекларувала жодної копійки доходу. Тільки будинок. Родину повністю утримує чоловік. Схожа ситуація і в Анатолія Ярмолюка, у якого дружина має земельну ділянку, будується і живе за соціальні виплати.





У наступному ТОПі читайте про декларації волинських поліцейських.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Директори лісгоспів не є державними службовцями. Навіщо з них вимагати декларації? Незадовго будуть повідомляти декларації двірників: халупа в напівпідвальному приміщені, дві мітли, сигнальний халат, совкова лопата... Цікаво буде знати, як живуть різні категорії людей...
Відповісти
Наша гордість, скромні люди котрі ведуть нас в майбутнє, честь і совість нашої нації.
День і ніч ревуть бензопили і лісовози та ідуть ешелони на Захід. Ось вони наші Герої лісоповалу ними гордяться діти та внуки і уся Волинь
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні