На Волині за тиждень зловили 22 рибних браконьєри

0
-3
На Волині за тиждень зловили 22 рибних браконьєри
За тиждень інспектори Волинського рибоохоронного патруля виявили 22 порушення законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

Про це повідомляє прес-служба Держрибагенства Волинської області.

Так, було складено 11 протоколів за порушення правил рибальства (ч. 3 ст. 85 КУпАП), 10 – за грубі правопорушення (ч. 4 ст. 85 КУпАП) та один – за незаконний збут водних біоресурсів (ч. 1 ст. 88 КУпАП).

«Протягом тижня рибоохоронні патрульні вилучили 13 заборонених знарядь лову, серед яких 11 сіток та дві остроги. Затримано човен. Накладено штрафів на суму 561 грн. Збитки, завдані рибному господарству, склали 1 598 грн», - повідомив начальник Управління Держрибагентства у Волинській області Тарас Куньчик.

Для прикладу, першого квітня, у перший день нерестової заборони, було зафіксовано грубе порушення правил рибальства. Інцидент стався на р. Стохід, поблизу с. Оленине Камінь-Каширського району. Громадянин здійснював незаконний вилов водних біоресурсів за допомогою сітки. У знаряддях лову знаходилась така кількість риби: плітка – 11, та йорж звичайний – 8. Сума збитків, завданих рибному господарству, склала 1 071 грн.

На ообу складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направлено до Камінь-Каширського районного суду для притягнення правопорушника до відповідальності та відшкодування завданої шкоди.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні