На Волині за тиждень на грип захворіли понад 5 тисяч людей

0
2
На Волині за тиждень на грип захворіли понад 5 тисяч людей
У Волинській області знижується інтенсивність епідемічної активності грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій (ГРВІ).

Про це інформує «Волинський ОЛЦ МОЗ України».

За даними закладів охорони здоров’я області за останній тиждень зареєстровано близько 5 тисяч випадків захворювання ГРВІ та грипом, захворюваність в порівнянні з минулим тижнем знизилась на 4%. Інтенсивний показник захворюваності нижчий епідемічного порогу на 24%.

Локальне перевищення епідемічного порогу зафіксовано лише у Рожищенському районі (17%). Найнижчі показники захворюваності у Іваничівському, Локачинському, Луцькому, Ратнівському, Любешівському районах.

Серед захворілих за попередній тиждень, 70% становлять діти до 17 років (3194 осіб). Найбільше уражена група – це школярі (59% від захворілих дітей). Закладів, у котрих тимчасово призупинено навчально-виховний процес в зв’язку із відсутністю дітей по хворобі на ГРВІ та грип, на сьогодні в області немає.

Кількість госпіталізованих в порівнянні з минулим тижнем зменшилась майже на 10% та становить 84 особи проти 92. Відсоток госпіталізації невисокий – 1,7% від усіх захворілих, найбільша кількість у віковій групі 0 — 4 роки – 30 та серед осіб старше 65 років – 22, що становить 36% та 26% відповідно (від усіх хто звернувся за медичною допомогою).

З початку епідемічного сезону, котрий розпочався 1 жовтня 2018 року перехворіло понад 138 тис. волинян – це 13,3% населення області. Інтенсивний показник захворюваності за тиждень на 14% нижчий рівня аналогічного періоду минулого року. Традиційно в цей період на Волині починається поступове зниження захворюваності до сезонних рівнів.

В нинішньому епідемічному сезоні фахівцями вірусологічної лабораторії досліджено зразки матеріалу від 45 пацієнтів із підозрою на грип та ГРВІ, 24,4 % із них виявилися позитивними. Серед усіх знахідок абсолютно домінують віруси грипу типу А. Саме цей вірус визначено у 11 волинян.

З 1 жовтня 2018 року проти грипу на Волині вакциновано 1428 осіб, в т. ч. 229 дітей до 17років (16% від загальної кількості). Прищеплено лише 0,14% населення області.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні