Волинянин у кабінці сфотографував бюлетень і швидко покинув дільницю

0
-1
Волинянин у кабінці сфотографував бюлетень і швидко покинув дільницю
Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА на Волині станом на 15:50 повідомили про випадок фотографування бюлетеня у кабінці, нестачу кабінок чи скриньок на виборчих дільницях, видачу бюлетеня та перевірку документів одним і тим же членом ДВК та відмову виборця голосувати у кабінці. Також продовжують фіксувати агітаційні
матеріали зі згадками кандидатів У Президенти.

Про це інформує Громадянська мережа ОПОРА на Волині.

Зокрема, на дільниці №070798 у селі Залісці Рожищенського району (округ №20) спостерігачі помітили, що виборець у кабінці фотографував бюлетень. Опісля він вийшов із кабінки, кинув бюлетень у скриньку та дуже швидко покинув дільницю. Відтак, з’ясувати мету таких дій не вдалося.

Відповідно до частини 4 статті 76 Закону України «Про вибори Президента України» під час заповнення виборчих бюлетенів забороняється присутність інших осіб, здійснення фото- та відеофіксації у будь-який спосіб.

Під час моніторингу виборчих дільниць спостерігачами ОПОРИ на окрузі №22 на території дільниці №071042 у місті Луцьк виявили недостатню кількість кабінок для голосування. Так, на території дільниці виявили п’ять кабінок, тоді як їх мало б бути принаймні шість.

Також аналогічну нестачу виявили на дільниці №070068 у місті Горохів (округ №20). Йшлося про те, що розмістити шосту кабінку на фізично не було місця.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні