--> Операторів мобільного зв’язку змусять суттєво знизити тарифи | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Операторів мобільного зв’язку змусять суттєво знизити тарифи

4
10
Операторів мобільного зв’язку змусять суттєво знизити тарифи
Kyivstar, Vodafone та lifecell кардинально змінюють тарифи. Якщо протягом двох тижнів оператори не повідомлять про зміну тарифу, АКМУ стягне з них штрафи.

Трійка найбільших операторів мобільного зв’язку в Україні Kyivstar, Vodafone та lifecell зобов’язані в найкоротші терміни переглянути тарифні пропозиції та відмовитися 4-тижневого розрахункового періоду, – пише Znaj.ua.

Про це повідомили представники Антимонопольного комітету України, який розпочав перевірки законності таких дій з боку мобільних операторів.

Якщо протягом двох тижнів оператори не повідомлять про зміну тарифу, АМКУ стягне з них штрафи.

Вердикт з цього питання оголосять 15 квітня.

Як відомо, з серпня 2018 року вся “велика трійка” почала переводити значну частину своїх тарифних планів на чотиритижневий період тарифікації (28 днів).Таким чином, у підсумку за рік українці сплачують за “місячний” пакет послуг не 12, а 13 разів.

А до цього абонентська плата нараховувалася за календарний місяць — 30 або 31 день.

2 листопада Антимонопольний комітет відкрив справу проти компаній, оскільки вбачає в діях ознаки порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції.

Kyivstar, Vodafone і lifecell пояснювали зміну тарифів тим, що законодавством розрахунковий період в один місяць встановлено щодо терміну “абонентська плата”, а нові тарифи підпадають під іншу різновид оплати — “плата за пакет послуг”. А значить нормативні обмеження не повинні на неї поширюватися.

Зазначимо, оператори законодавчо не мають права встановлювати чотиритижневий термін, це вважається недобросовісною комерційною практикою.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Напевне забули поділитися з ким потрібно.
Відповісти
Вони вже припухли від своєї жадібності ті оператори.
Відповісти
У нас найдешевший зв'язок та інтернет. Ти поцікався пачом у США та Європі
Відповісти
В такому разі поцікався зарплатами в США та Європі
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні