Цуманський лісгосп не зможе продавати деревину в ЄС

2
-2
Цуманський лісгосп не зможе продавати деревину в ЄС
Цуманському лісовому господарству анулювали міжнародний сертифікат FSC, який давав можливість виходу деревини на ринки ЄС.

Про це повідомив представник екоорганізації «Волинська фундація» Павло Данильчук на прес-конференції у Луцьку 27 березня, інформує «Волинська фундація» на своїй сторінці у «Фейсбуці».

Аудит ДП «Цуманське лісове господарство» за участю представників компанії NEPCon з Білорусі та Литви був проведений у лютому 2019 року. У ньому взяв участь Павло Данильчук.

«Міжнародні аудитори, які працювали тиждень, їздили по лісництвах, перевіряли документацію. Вони були шоковані побаченим. Цуманському лісгоспу, який важливий з точки зору господарської галузі, найбільший по запасах деревини та запасах дуба, – скасували сертифікацію. Вони здійснювали рубки у природно-заповідному фонді, порушили низку інших норм. Тепер вони понесуть величезні збитки, адже не зможуть продавати деревину», – розповів він.

Як повідомляють аналітики МБО «Екологія-Право-Людина», лісгосп відмовився від планування рубок у межах заповідного урочища, проте й надалі планує інтенсивно рубати в межах інших територій природно-заповідного фонду.

Зокрема, влітку 2018 року лісгосп почав процедуру ОВД перед затвердженням нової розрахункової лісосіки. Проте звіт був зроблений дуже неякісно, і висновку ОВД лісгосп не отримав.

З цих матеріалів стало відомо, що лісгосп планує щорічно в межах природно-заповідного фонду рубати близько 100 гектарів лісів суцільними рубками і заготовляти понад 24000 кубометрів деревини. Зокрема, щорічно планується вирубувати 9,7 гектара дубових лісів віком понад 160 років.

Нагадаємо, у Луцьку екоактивісти назвали імена тих, хто стоїть за знищенням лісів Волині.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так продавати за кордон деревину заборонено,чи заборони для "лохів".
Відповісти
А хто там зараз керує?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні