До уваги водіїв: автоцивілку можна буде пред’являти з телефона

0
6
До уваги водіїв: автоцивілку можна буде пред’являти з телефона
Відтепер страховий поліс (автоцивілку) водії зможуть пред’являти з екранів гаджетів – телефонів, планшетів чи інших пристроїв.

Про це повідомив перший заступник начальника департаменту патрульної поліції Олексій Білошпицький у "Фейсбуці".

"Можливість оформлення страхового поліса в електронній формі була створена вже більше року тому.

Проте, під час внесення змін до законодавства, не врахували всіх аспектів і момент саме перевірки/пред’явлення полісу залишився старим.

Створилась така правова ситуація, що з одного боку можна було придбати електронний поліс, а пред’являти треба було все одно паперовий", – пише Білошпицький.

Завдяки спільним зусиллям та проробленій роботі МВС та Національної поліції, зокрема Департаменту патрульної поліції, та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг 27 березня 2019 року Уряд ухвалив зміни до пункту 2.1. Правил дорожнього руху (постановою № 258).

Тобто водій матиме змогу пред'явити страховий поліс на телефоні, планшеті чи іншому пристрої. Але поліцейський при цьому перевірятиме його дійсність за допомогою спеціального логістичного пристрою.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні