Як діяти лучанам, які не можуть особисто отримати субсидію в «Ощадбанку»

1
4
Як діяти лучанам, які не можуть особисто отримати субсидію в «Ощадбанку»
Розповіли, що робити маломобільним соціально незахищеним громадянам Луцька, які не мають змоги отримати житлову субсидію в готівковій формі у відділеннях «Ощадбанку».

Про це стало відомо у вівторок, 26 березня, на оперативній нараді Луцької міської ради.

Зокрема, директорка департаменту соціальної політики Вікторія Майборода розповіла, що в листі Міністерства соціальної політики від 7 березня 2019 року №4771/02-19/56 вказано, що через технічні проблеми певна частина одержувачів пенсії не була ідентифікована Пенсійним фондом України, і, як наслідок, виплата цим особам житлової субсидії у готівковій формі буде здійснюватися через АТ «Ощадбанк».

Вона наголосила, що до зазначеної категорії одержувачів житлової субсидії потрапили також маломобільні соціально незахищені громадяни Луцька, які не мають змоги особисто отримати житлову субсидію в готівковій формі у відділеннях АТ «Ощадбанк».

«Тому для вчасної виплати за спожиті комунальні послуги в повному розмірі та в подальшому, щоб не втратити права на отримання субсидії, виникла необхідність довіреній особі оформити нотаріальне доручення на отримання субсидії», - Вікторія Майборода.

У довіреності має бути чітко визначений перелік дій, на які уповноважено довірену особу від імені довірителя, зокрема, отримання житлових субсидій у готівковій формі через платіжну систему «Система термінових переказів «Швидка копійка», відкриття поточного рахунку в АТ «Ощадбанк» та розпорядження ним, отримання банківської платіжної картки, випущеної до такого рахунку.

Як зауважила Вікторія Майборода, департаментом соціальної політики спільно з територіальним центром соціального забезпечення отримання субсидії громадянам, які обслуговуються територіальним центром, узгоджено питання щодо супроводу його працівником терцентру до відділення «Ощадбанку».

Також 22 березня підготовлено лист з підписом заступника міського голови Костянтина Петрочука на ім’я начальника Головного територіального управління юстиції у Волинській області щодо сприяння в рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО» в реалізації прав громадян Луцька шляхом залучення державних та приватних нотаріусів для посвідчення довіреностей за місцем проживання маломобільних груп населення.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ось тобі бабуся і субсидійний день.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні